Uniwersalne perfumy?
Kącik nie tylko dla kobiet - dzielimy się doświadczeniami i wrażeniami dotyczącymi nowych kosmetyków i zabiegów pielęgnacyjnych.
- Martyna-89
Uniwersalne perfumy?
Post autor: Martyna-89 »
Cześć wam. Słyszeliście o czymś takim jak perfumy unisex? Przyznam szczerze, że dla mnie to zaskoczenie, ale sam pomysł bardzo mi się podoba. Nie ma przecież nic dziwnego w tym, żeby kobiety używały tych samych perfum co mężczyźni, prawda?
Re: Uniwersalne perfumy?
Post autor: patka »
słyszalam, ale nigdy nie stosowałam obecnie wlasnie stoje przed zakupem perfum dla siostry i mamy, no i powiem szczerze, ze mam problem, tyle tego jest, ze nie wiadomo na co sie zdecydowac...No i czy wybrane przeze mnie zapachy przypadną do gustu. to tez jest zastanawiajaca kwestiaMartyna-89 pisze: ↑15 lis 2021, 0:40 Cześć wam. Słyszeliście o czymś takim jak perfumy unisex? Przyznam szczerze, że dla mnie to zaskoczenie, ale sam pomysł bardzo mi się podoba. Nie ma przecież nic dziwnego w tym, żeby kobiety używały tych samych perfum co mężczyźni, prawda?
Post autor: marzenka »
Perfumy unisex są świetne, używam takich zwłaszcza na co dzień. Mam też jednak swoje ulubione, damskie kompozycje, uwielbiam m.in. zapach Gucci Guilty Pour Femme . Łagodne, kwiatowe akcenty w przemyślany sposób łączą się tutaj z intensywnymi aromatami orientalnymi. Jeśli lubicie takie fuzje, przeczytajcie recenzję zamieszczoną na stronie https://encyklopediaperfum.pl/perfumy/g ... pour-femme , która naprawdę dobrze odzwierciedla realia. Na stronie znajdziecie też informacje odnoście e-perfumerii oferujących produkt.
Post autor: PolaII »
Cześć wszystkim! Chciałabym porozmawiać z Wami o perfumach i tym, jak je wybierać. Perfumy to coś, co może zdecydowanie wpłynąć na nasze samopoczucie i styl. Dlatego wybierając odpowiednie perfumy, warto kierować się kilkoma ważnymi czynnikami. Fajnie rozpisano to na tej stronie https://onlinedrogeria.pl/ ale do rzeczy. Po pierwsze, zapach powinien odpowiadać naszej osobowości i stylowi życia. Warto zastanowić się, czy chcemy wybrać zapach bardziej intensywny i cięższy, czy też lekki i delikatny. Pamiętajmy, że zapach perfum będzie towarzyszył nam przez cały dzień, więc musi być zgodny z naszą osobowością i stylową. Po drugie, warto zwrócić uwagę na sezon, w którym chcemy używać perfum. W lecie lepiej wybrać lekkie i orzeźwiające zapachy, natomiast zimą bardziej intensywne i cięższe. Nie zapominajmy też o okazji, na której będziemy używać perfum. Na przykład na ważne spotkanie biznesowe warto wybrać zapach bardziej subtelny i elegancki. Po trzecie, warto przetestować perfumy przed zakupem. Wiele sklepów oferuje możliwość przetestowania zapachu na skórze, co pozwoli nam lepiej poznać nuty zapachowe i ocenić, czy są one dla nas odpowiednie. Pamiętajmy, że zapach na skórze może się różnić od tego, co wyczuwamy w flakonie. Podsumowując, wybierając perfumy warto kierować się naszą osobowością i stylem życia, sezonem oraz okazją, na której będziemy ich używać. Przed zakupem warto również przetestować zapach na skórze, aby mieć pewność, że jest on dla nas odpowiedni. Niech perfumy będą dopełnieniem naszego stylu i pomagają nam czuć się pewniej i piękniej.
- foxi
Nie jestem zwolenniczką uniwersalnych perfum, lepiej moim zdaniem znaleźć te swoje ulubione i wtedy dopiero kupić odpowiadający nam zapach. Wcześniej warto wypróbować próbki perfum - https://alepachniesz.pl/ , czy jak kto woli odlewki perfum .To oryginalne perfumy , które są przelewane do atomizerów o mniejszej pojemności. Dzięki temu można kupić ich więcej i sprawdzić różne zapachy perfum.
Wróć do „Uroda - kosmetyki - pielęgnacja”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski