Pielęgnacja cery tłustej
Kącik nie tylko dla kobiet - dzielimy się doświadczeniami i wrażeniami dotyczącymi nowych kosmetyków i zabiegów pielęgnacyjnych.
Pielęgnacja cery tłustej
Post autor: igiełka »
Witajcie! Mam cerę tłustą i problem z dobraniem kosmetyków a szczególnie kremu do porannej pielęgnacji. Poszukuję czegoś co będzie działać matująco na skórę ale nie będzie wysuszać. Krem który mam teraz redukuje wydzielanie sebum ale buzia aż szczypie wtedy... A to chyba nie tak powinno wyglądać?
Re: Pielęgnacja cery tłustej
Post autor: jaskółka »
Pewnie, że nie tak powinno wyglądać. Sama mam tłustą cerę i krem który kupuję to jest nawilżający wręcz a podkład dopiero mam o działaniu matującym. Chociaż czasami po kilku godzinach w pracy skóra lekko i tak się błyszczy. I problem jest jak nie nakładam makijażu bo wtedy się świecę. Ale na pewno skóra nie jest wysuszona.
- tratatata
Kup sobie emulsję matującą z Cleanance. Ja też szukałam kremu który będzie także nawilżał i przy okazji miał pudry matujące w składzie. I w aptece polecono mi taką emulsję. Ja jestem bardzo zadowolona z jej działania. Skóra wygląda na odżywioną, nawodnioną i się nie błyszczy długo. Przy regularnym nakładaniu sebum ogólnie wydziela się o wiele mniej. Oczywiście do tego podstawa to codzienne oczyszczanie.
Post autor: żanett »
Akurat tej emulsji nie znam ale kosmetyki Avene bardzo polecam. A raczej dermokosmetyki. Są skuteczne, odpowiednie dla cery wrażliwej, z dobrym składem, z wodą termalną między innymi. Moja dermatolog mi je polecała jak szukałam produktów do swojej cery.
Post autor: uleńka_1 »
Avene Cleanance super kosmetyki do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Jakiś czas temu już mi poleciła znajoma, zmagała się z wypryskami i błyszczeniem skóry. Nie da się nie zauważyć, że stan skóry się u niej poprawił, ja używam od 3 tygodni kremu, żelu do mycia i koncentratu i widzę też progres A to dopiero początek.
Wróć do „Uroda - kosmetyki - pielęgnacja”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski