Pielęgnacja cery tłustej

Kącik nie tylko dla kobiet - dzielimy się doświadczeniami i wrażeniami dotyczącymi nowych kosmetyków i zabiegów pielęgnacyjnych.
igiełka

Pielęgnacja cery tłustej

Post autor: igiełka »

Witajcie! Mam cerę tłustą i problem z dobraniem kosmetyków a szczególnie kremu do porannej pielęgnacji. Poszukuję czegoś co będzie działać matująco na skórę ale nie będzie wysuszać. Krem który mam teraz redukuje wydzielanie sebum ale buzia aż szczypie wtedy... A to chyba nie tak powinno wyglądać?
jaskółka

Re: Pielęgnacja cery tłustej

Post autor: jaskółka »

Pewnie, że nie tak powinno wyglądać. Sama mam tłustą cerę i krem który kupuję to jest nawilżający wręcz a podkład dopiero mam o działaniu matującym. Chociaż czasami po kilku godzinach w pracy skóra lekko i tak się błyszczy. I problem jest jak nie nakładam makijażu bo wtedy się świecę. Ale na pewno skóra nie jest wysuszona.
Awatar użytkownika
tratatata

Post autor: tratatata »

Kup sobie emulsję matującą z Cleanance. Ja też szukałam kremu który będzie także nawilżał i przy okazji miał pudry matujące w składzie. I w aptece polecono mi taką emulsję. Ja jestem bardzo zadowolona z jej działania. Skóra wygląda na odżywioną, nawodnioną i się nie błyszczy długo. Przy regularnym nakładaniu sebum ogólnie wydziela się o wiele mniej. Oczywiście do tego podstawa to codzienne oczyszczanie.
żanett

Post autor: żanett »

Akurat tej emulsji nie znam ale kosmetyki Avene bardzo polecam. A raczej dermokosmetyki. Są skuteczne, odpowiednie dla cery wrażliwej, z dobrym składem, z wodą termalną między innymi. Moja dermatolog mi je polecała jak szukałam produktów do swojej cery.
uleńka_1

Post autor: uleńka_1 »

Avene Cleanance super kosmetyki do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Jakiś czas temu już mi poleciła znajoma, zmagała się z wypryskami i błyszczeniem skóry. Nie da się nie zauważyć, że stan skóry się u niej poprawił, ja używam od 3 tygodni kremu, żelu do mycia i koncentratu i widzę też progres :) A to dopiero początek.
ODPOWIEDZ