Jak walczyć z cellulitem - co sądzicie o kremie onshea?

Kącik nie tylko dla kobiet - dzielimy się doświadczeniami i wrażeniami dotyczącymi nowych kosmetyków i zabiegów pielęgnacyjnych.
KaraPieczareką

Jak walczyć z cellulitem - co sądzicie o kremie onshea?

Post autor: KaraPieczareką »

Mam pytanko do Pań na forum. Co można robić z cellulitem. Chodzi o jakieś skuteczne działania. Chciałam się zdecydować na taki krem antycellulitowy onshea, ale nie wiem czy warto i się opłaci. A może są jakieś inne, lepsze alternatywy? Zapraszam do dyskusji :)
Awatar użytkownika
Halna

Re: Jak walczyć z cellulitem - co sądzicie o kremie onshea?

Post autor: Halna »

Nie znam szczerze mówiąc i ogólnie rzecz ujmując, wychodzę z założenia, że cellulit to wcale nie taki duży problem, jak się go kreuje. To naturalne u kobiet i wiele pań go ma - młodych starszych, z nadwagą i bez. To naturalne i zwyczajne, nie ma co się nakręcać.
Aregedtą

Post autor: Aregedtą »

Ja się zgadzam, że akceptacja jest ważna i nie należy robić z tego niewiadomo jakiego problemu, bo tak jak tutaj Pani wspomniała "problem" dotyczy bardzo dużego grona kobiet, ale jak można coś zrobić to czemu nie spróbować, więc na pewno dopinguję, mimo tego że nie potrafię pomóc :)
VKlaudiueką

Post autor: VKlaudiueką »

Ja się zgadzam zarówno z jedną jak i drugą panią, ale mogę pomóc bo miała akurat ten krem, o którym mówisz i finalnie udało mi się naprawdę sporo zmniejszyć ten celulit. Jeszcze coś tam jest, ale jestem zadowolona. Oczywiście będziesz również zadowolona jak rozpoczniesz razem ze smarowaniem ćwiczenia i wdrożysz jakieś obostrzenia na fast foody xd
Siakanką

Post autor: Siakanką »

A w jakich ramach czasowych w ogóle Ci się to udało zrobić? I czy coś robiłaś w ogóle poza tym, bo z tego co ja jeszcze słyszałam, to istnieje wiele innych metod i ja osobiście zastanawiałam się, które sama w domu mogłabym sobie wykorzystać, a które sobie odpuścić żeby po prostu czasu nie marnować
Vklaudusieką

Post autor: Vklaudusieką »

Powiem szczerze, że dokładnie to na pewno nie pamiętam, ale gdzieś po 4 tygodniach na pewno widziałam pierwsze większe efekty. Nie wiem ile po tych 4 tygodniach się jeszcze smarowałam ale też trochę. Do samego kremu wielu dodatków nie robiłam, bo jedynie kupiłam sobie olejek kokosowy i jak tylko mi się przypomniało to smarowałam. Podstawą były cwiczenia, dieta, krem
żywicielka

Post autor: żywicielka »

podstawa to zdrowa zbilansowana dieta, ruch no i nie podjadanie.. pozniej dochodza masaze, masaze domowe banka chinska albo pilingu z kawy parzonej o poranku :D sa tez oczywiscie rozne kosmetyki wiec warto poprobowac ale sama nigdy nic nie kupowalam wiec nie mam odniesienia
detkaliś

Post autor: detkaliś »

zgadzam sie z zywicielka. same kosmetyki to malo ale polaczenie ich z dieta i cwiczeniami plus masaze pilingi zluszczanie naskorka itd juz da efekt. trzeba tylko czasu i cierpliwosci. ja kiedys mialam fajny krem ale juz go nie produkuja wiec szukam cos nowego :D moze ktos mi cos poleci? i odrazu z cena by nie byla za miliony :D
Awatar użytkownika
igorbo

Post autor: igorbo »

czasami dobrze jest zdecydowac sie na zabieg https://bienkowscyclinic.pl/zabiegi/hif ... -cellulit/ by zwalczyc cellulit raz na zawsze :) dzieki temu ze ultradzwieki przebijaja sie do glebokich warstw skory pozwalaja na rozbicie nawet uporczywego cellulitu i to za sprawa jednego zabiegu
Awatar użytkownika
szarlotka

Post autor: szarlotka »

żywicielka pisze: ↑17 maja 2021, 23:15 podstawa to zdrowa zbilansowana dieta, ruch no i nie podjadanie.. pozniej dochodza masaze, masaze domowe banka chinska albo pilingu z kawy parzonej o poranku :D sa tez oczywiscie rozne kosmetyki wiec warto poprobowac ale sama nigdy nic nie kupowalam wiec nie mam odniesienia
jak sie robi taki piling z kawy? pytam z ciekawosci bo moze bym stosowala jako dodatek :D bo z kremow to ja uzywam takiego olejku z prażonej kawy https://www.notino.pl/dr-feelgood/bio-o ... onej-kawy/
żywicielka

Post autor: żywicielka »

piling to poprostu kawa.. ja pije parzona wiec fusow nie wyrzucam tylko zostawiam sobie, mieszam je z mydlem w plynie albo zelem pod prysznic i nakladam na skore, pomasuje troche pomasuje i spłukuje.. robie tak od dawna i o ile jest troche syfu dookola to jednak efekt jest bardzo fajny, jak polaczysz to z kosmetykami to pewnie bedziesz zadowolona :D
Życzliwa

Post autor: Życzliwa »

Nie znam tego kremu, za to też stosuję peeling z kawy i mi pomaga. W niewielkim stopniu, ale widzę gołym okiem różnicę. Używam też balsamu antycellulitowego który rozgrzewa skórę i poprawia jej jędrność, mam na myśli slim extreme Eveline. Jak zrobię peeeling a potem użyję tego balsamu to różnica jest znacznie większa w wyglądzie. Cellulit nie znika całkowicie, ale na moje oko jest już akceptowalny
mażulka

Post autor: mażulka »

Bardzo fajnie na cellulit sprawdzają się tego typu masażery - https://beautifly.eu/produkt/masazer-an ... wy-b-body/, najlepiej używać też do tego jakiś fajny balsam ujędrniający, na cellulit. Jak jeszcze dołoży się do tego ruch to naprawdę cellulit zacznie 'znikać' :)
Awatar użytkownika
cranberrypear

Post autor: cranberrypear »

Jak dla mnie świetną sprawą jest drenaż limfatyczny warszawa, który można odbyć w rosamedclinic.pl/fizjoterapia-masaz/drenaz-limfatyczny . Zabieg jest bardzo skuteczny, dzięki niemu w końcu pozbyłam się nadmiaru wody w organizmie, a także rewelacyjnie zredukował cellulit
Awatar użytkownika
kasiakowa06

Post autor: kasiakowa06 »

KaraPieczareką pisze: ↑02 mar 2021, 16:11 Mam pytanko do Pań na forum. Co można robić z cellulitem. Chodzi o jakieś skuteczne działania. Chciałam się zdecydować na taki krem antycellulitowy onshea, ale nie wiem czy warto i się opłaci. A może są jakieś inne, lepsze alternatywy? Zapraszam do dyskusji :)
Uważam, że na cellulit to juz tylko pomogą zabiegi takie jak ten: https://www.klinikadrstachura.pl/dermatochirurgia/

Obrazek
ZofiraŻ

Post autor: ZofiraŻ »

Ja stosowałam praktycznie wszystkie kosmetyki na cellulit i niektóre zabiegi ale nic nie dało takiego efektu jak drenaż limfatyczny Kraków. Na taki masaż chodziłam do https://hppunktzdrowia.pl/ w Krakowie i naprawdę jestem zadowolona z efektów bo cellulit praktycznie zniknął a skóra jest jeszcze bardziej jędrna.
Elends

Post autor: Elends »

Zaczęłam żmudny proces odchudzania się i modelowania sylwetki. Zawsze byłam szczupła, ale po ciąży i po lockdownie mam nadbagaż i cellulit. Piwka, smażone potrawy, fast food i słodkie napoje zrobiły swoje. Ważę 73 kg przy 174 cm. Natomiast problemem jest to co dziś zobaczyłam w odbiciu lustra w przymierzalni. Czy ja mam zwidy czy jarzeniówki wszystko tak okropnie podkreślają? W domu nie mam cellulitu na plecach, w sklepie już tak.
Po jakim czasie zauważyłyście efekty ćwiczeń i diety? Przeszłam na low carb i treningi z Agata Zając. Natomiast po dzisiejszym widoku odechciało mi się czegokolwiek.

Może nie kombinować z takimi rzeczami ale po prostu wybrać się na taki zabieg usuwania cellulitu https://ego-medspa.pl/usuwanie-cellulitu/ ?

Jak sie na to zapatrujecie?
mośka

Post autor: mośka »

cranberrypear pisze: ↑20 sie 2021, 16:49 Jak dla mnie świetną sprawą jest drenaż limfatyczny warszawa, który można odbyć w rosamedclinic.pl/fizjoterapia-masaz/drenaz-limfatyczny . Zabieg jest bardzo skuteczny, dzięki niemu w końcu pozbyłam się nadmiaru wody w organizmie, a także rewelacyjnie zredukował cellulit
W sumie są na to nie tylko kremy, bo one nie zawsze sobie radzą. Powinniście sprawdzić również takie http://zycieistyl.com.pl/mikrodermabraz ... -wiedziec/ zabiegi. Moim zdaniem to również bardzo dobrze się sprawdza :) .
ODPOWIEDZ