infekcja intymna

Kącik nie tylko dla kobiet - dzielimy się doświadczeniami i wrażeniami dotyczącymi nowych kosmetyków i zabiegów pielęgnacyjnych.
gość

infekcja intymna

Post autor: gość »

Przytrafiła się Wam kiedyś taka infekcja? Ciągłe swędzenie a nawet pieczenie do tego? To naprawdę nieprzyjemne a już nie wiem co z tym zrobić... iść do ginekologa czy spróbować sama się leczyć? Czekam na wasze opinie i na waszą pomoc w tym temacie :)
Awatar użytkownika
językowa

Re: infekcja intymna

Post autor: językowa »

Do ginekologa to zawsze warto jest iść, także śmiało się do niego możesz umawiać na wizytę. A odnośnie infekcji to ona wracała do mnie czasem jak bumerang miałam wrażenie. A to wszystko dlatego, że leczyłam jej do końca. Dopiero jak ginekolog zalecił mi stosowanie żelu feminum, który eliminuje niedobory wydzielania śluzu w pochwie zaczęłam czuć poprawę.
Awatar użytkownika
kolka

Post autor: kolka »

Takie infekcje to dość częsty kobiecy problem. Ale można sobie z tym skutecznie radzić. Bynajmniej mi kilkudniowe stosowanie cicatridiny pomogło. A też wcześniej z tego powodu to miałam duży dyskomfort. Nic przyjemnego jak boli i piecze. Mi przez to nawet ochota na seks odeszła.
Awatar użytkownika
blanka

Post autor: blanka »

Teraz medycyna tak poszla do przodu, ze mozna naprawde duzo przypadlosci wyleczyc, sama jestem w trakcie kuracji zelem papilocare,ktory zapobiega rozprzestrzenianiu sie wirusa hpv i ladni regeneruje nabłonek. Dobrze, ze badam sie regularnie i ze wczesnie to zostalo wykryte
aguś88

Post autor: aguś88 »

Witam,co sądzicie o tym,aby uprawiac seks w kazdym wieku? O tym się nie mow, dlatego jest to bardzo wazne,by poszerzac swiadomosc ludzi. https://zycieseniora.com/ekspert-radzi/ ... zdym-wieku Co o tym sądzicie? Chętnie poznam wasze opinie, pozdrawiam.
uśka

Post autor: uśka »

gość pisze: ↑19 kwie 2021, 14:03 Przytrafiła się Wam kiedyś taka infekcja? Ciągłe swędzenie a nawet pieczenie do tego? To naprawdę nieprzyjemne a już nie wiem co z tym zrobić... iść do ginekologa czy spróbować sama się leczyć? Czekam na wasze opinie i na waszą pomoc w tym temacie :)
Warto sobie zdawać sprawę z tego, że to niekoniecznie musi być infekcja grzybicza czy bakteryjna, problemem może być - jak w moim przypadku - suchość pochwy. U mnie sprawdziły się super globulki Vagisan, stosuję je już prawie miesiąc i jestem zachwycona.
Joańka

Post autor: Joańka »

uśka pisze: ↑26 lip 2021, 21:58 Warto sobie zdawać sprawę z tego, że to niekoniecznie musi być infekcja grzybicza czy bakteryjna, problemem może być - jak w moim przypadku - suchość pochwy. U mnie sprawdziły się super globulki Vagisan, stosuję je już prawie miesiąc i jestem zachwycona.
No właśnie szukam jakiegoś sprawdzonego preparatu na suchość pochwy, możesz powiedzieć, czy potrzebuję na te globulki Vagisan receptę od ginekologa?
ODPOWIEDZ