Czym zrobić peeling?
Kącik nie tylko dla kobiet - dzielimy się doświadczeniami i wrażeniami dotyczącymi nowych kosmetyków i zabiegów pielęgnacyjnych.
- reiva
Re: Czym zrobić peeling?
Jesli chodzi o ciało to bardzo lubię domowy peeling kawowy a jesli chodzi o twarz to stawiam przede wszystkim na porządne oczyszczenie z zaskórników i innych zanieczyszczeń. Moim ostatnim kosmetykowym odkryciem jest żel z aktywnym węglem z Eveline. Super oczyszcza a przy tym wyraznie matuje skórę. no i jest niedrogi bo w rossmanie kosztuje niecałe 14 zł ( akutualnie jest promocja).
- L0La123
- Kontakt:
Ja polecam peeling kawowy, który jest doskonałym pomysłem na ujędrnienie i skuteczną pielęgnację ciała Oczywiście najlepszy peeling to ten, który wykonamy samodzielnie, a w przypadku wykonania peelingu kawowego nie ma nic trudnego. W internecie możecie znaleźc dużo prostych przepisów
Zobacz skuteczne serum przeciwzmarszczkowe: https://buatic.pl/
- Kaczucha
Na ciało to polecam robić taki domowy z fusów kawy a na twarz to u mnie najlepiej enzymatyczny w domu i takie chemiczne u kosmetyczki - https://klinikamiracki.pl/peeling-chemiczny/ Świetnie po nim cera wygląda, zero przebarwień czy jakiś wyprysków
- najez
Peelingami można zadbać o swoje ciało i jak najbardziej wiele osób je poleca. Jeszcze takie zrobione samemu na pewno odżywią skórę. Mam teraz także krem witaminowy do ciała Hildegard Braukmann i po nim moja skóra bardzo się odżywiła. Jest jędrna, nawilżona.
- siwa
Na pewno warto pomyśleć o peelingu kawitacyjnym wykonanym profesjonalnie w salonie. Myślę, że warto skorzystać z takiego zabiegu, bo dzięki temu można przede wszystkim usunąć wszelkie zanieczyszczenia. Tutaj https://idylla-studio.pl/peeling-kawitacyjny/ sobie zerknijcie. Mają tam również w ofercie wiele innych zabiegów.
- koktajlowa
Post autor: koktajlowa »
do pilingu twarzy uzywam maseczek rewitalizujacych z serii maseczki 2w1 z luffą a ostatnio zaczelam tez do stop uzywac pilingu do stop i kremu zmiekczajacego z linii minty fresh foot care. Oba te kosetyki są z bielendy
- kolka
Jeśli chodzi o oczyszczanie skóry to są różne domowe sposoby, kosmetyków jest też wiele do wyboru. Jednak warto też korzystać z profesjonalnych zabiegów, których nie brakuje. Takie w gabinetach są zawsze indywidualnie dobrane do naszych potrzeb, też jeśli chodzi o efekty i skuteczność to nie ma porównania. O oczyszczaniu wodorowym https://qcl.pl/zabiegi/oczyszczanie-wodorowe dużo dobrego czytałam. Kuracja polega na wykorzystaniu aktywnego wodoru. Skóra jest oczyszczona, nawilżona i zregenerowana, efekt jest super.
- Franky
A ja polecam takie maseczki do twarzy - https://www.orientana.pl/produkty/piele ... do-twarzy/. Ładnie pachną, są skuteczne i bezpieczne. Moja żona stosuje i jest zadowolona - również cena jest atrakcyjna
Post autor: Róża11 »
Franky pisze: ↑17 sie 2020, 9:48 A ja polecam takie maseczki do twarzy orientana. Ładnie pachną, są skuteczne i bezpieczne. Moja żona stosuje i jest zadowolona - również cena jest atrakcyjna
a robicie z kawy taki peeling czy nie?
i co stosujecie do demakijażu oczu i ust? tonik olejek płyn micelarny?
Post autor: Bżyyyyk »
Robiłam peeling z kawy, ale na ciało, nie na twarz. Na twarz kupuje enzymatyczne peelingi a nie z ziarnami. A dod emakijażu fajny płyn micelarny ma Eveline (seria Facemed). Nie podrażnia skóry a zmywa dosłownie wszystkoRóża11 pisze: ↑30 sie 2021, 10:45
a robicie z kawy taki peeling czy nie?
i co stosujecie do demakijażu oczu i ust? tonik olejek płyn micelarny?
Wróć do „Uroda - kosmetyki - pielęgnacja”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski