Tłumacz języka norwskiego

Jak zacząć tłumaczyć, gdzie się tego nauczyć, jakich narzędzi używać? Jesteś tłumaczem? Podziel się swoją wiedzą.
Awatar użytkownika
Maja

Tłumacz języka norwskiego

Post autor: Maja »

Witam,
w sprawach związanych z Norwegią (życiem, pracą, podatkami) polecam biuro consultingowe z tłumaczem Ewy Stensrod . :D :D
Awatar użytkownika
arielka

Re: Tłumacz języka norwskiego

Post autor: arielka »

Ja wychodzę z założenia, że generalnie wszelkie teksty do tłumaczenia powinno się zlecać profesjonalistom. Nie osobom prywatnym znalezionym w sieci, bo z takimi ogłoszeniami też się kiedyś spotkałam. Tutaj problem jest taki, że nie wiemy komu powierzamy ważne dla nas dane i nie mamy tak naprawdę możliwości sprawdzenia kompetencji danej osoby. Oddając fachowcom biura tłumaczeń dokument do przełożenia na jakiś język masz pewność, że będzie to wykonane rzetelnie. Mnie pomoc w tym zakresie udało się znaleźć tutaj https://alonline.com.pl/ . Przeczytałam tam wiele wartościowych dla mnie artykułów, które bardzo mi pomogły. Dobrze, że obecnie takie treści można znaleźć w internecie.
Auragre682

Post autor: Auragre682 »

Czy możecie polecić jeszcze jakiś tłumaczy norweskiego? Do tłumaczenia dokumentów lub maili?
Awatar użytkownika
mczay

Post autor: mczay »

Na pewno nie łatwo jest znaleźć kompetentnego tłumacza, który wykona swoją pracę porządnie i szybko. Wiele osób nie do końca przykłada się do swojej pracy, przez co tłumaczenia są źle zrobione. Aby uniknąć takich sytuacji, warto sugerować się poradami dostępnymi na stronie: http://supertlumaczenia.pl , gdzie jest wiele artykułów na temat tłumaczeń, a nawet pracy tłumacza. Taka wiedza jest bardzo przydatna - dzięki niej można oszczędzić sobie wielu nieprzyjemności i uniknąć błędnych decyzji, dlatego warto przed wybraniem tłumacza zajrzeć właśnie tutaj.
Awatar użytkownika
uustka

Post autor: uustka »

zgadzam sie z poprzednikiem
Awatar użytkownika
rybitwa

Post autor: rybitwa »

Zgodzę się jak najbardziej z wypowiedzą poprzednika, tak naprawdę jest bardzo trudno znaleźć tłumacza. Albo inaczej mówąc, trudno jest znaleźć osobę profesjonalną i z dużym doswiadczeniem, a na pewno na takich zależy nam najbardziej prawda? Z tego co słyszałam to na https://camelot.info.pl/ jest dostępny taki tłumacz z dobrymi referencjami i opiniami więc może tu warto się zwrócić? Także widzę na stronie blog z wieloma ciekawymi wpisami odnośnie tłumaczeń, myślę, że warto sobie je poczytać by wiedzieć troche wiecej
Awatar użytkownika
Marek22

Post autor: Marek22 »

Maja pisze: ↑30 wrz 2019, 15:48 Witam,
w sprawach związanych z Norwegią (życiem, pracą, podatkami) polecam biuro consultingowe z tłumaczem Ewy Stensrod . :D :D
Jak potrzeba Ci tłumacz przysięgły języka norweskiego to skontaktuj się z biurem www.dogadamycie.pl Oni mają bardzo wielu dobrze wykwalifikowanych tłumaczy, w necie wiele pozytywnych opinii zadowolonych klientów. Ja juz nie raz korzystałem z ich usług i złego słowa nie mogę o nich powiedzieć.
Awatar użytkownika
Tera

Post autor: Tera »

Trudno znaleźć kogoś takiego?
Awatar użytkownika
arielka

Post autor: arielka »

Tera pisze: ↑13 wrz 2020, 23:42 Trudno znaleźć kogoś takiego?
Nie, teraz jest mnóstwo biur tłumaczeń, a większość znajdziesz w internecie. Jednak zastanawia mnie co chcesz konkretnie przetłumaczyć? Jeżeli jest to coś prostego to tutaj https://zapytajtlumacza.pl znajdziesz sporo wskazówek jak tłumaczy się np. dokumenty. W połączeniu ze znajomością danego języka samemu przetłumaczysz wiele.
Awatar użytkownika
Merssa

Post autor: Merssa »

Nie tylko takie usługi są popularne jeżeli chodzi o teksty, dokumenty zagraniczne, czy też te, które chcecie przetłumaczyć z polskiego na norweski, czy też inny język. Również tu może zainteresować was opcja korekta pisowni robiona przez profesjonalnego korektora tekstu - na to też można liczyć w niektórych biurach tłumaczeń.
ODPOWIEDZ