Witam, syn od września rozpoczyna naukę w szkole podstawowej i bardzo mocno nas namawia na zakup telefonu. Żona jest już prawie "urobiona" przez niego, ale ja się cały czas zastanawiam, czy to aby nie za wcześnie? Kupiliśmy synowi smartwatcha na rękę - nic specjalnego, ale spełniał swoją funkcję komunikowania się. Zwłaszcza super się sprawdził, kiedy syn chodził na półkolonie Poznań. Myślałem, że będzie nosił ten zegarek również do szkoły i zawsze będzie mógł do nas zadzwonić, a my do niego... Niestety okazuje się, że duża część dzieci z jego klasy posiada już komórki... Co sądzicie? A jeśli uważacie, że to jednak nie za wcześnie, to jaki model polecacie dla dziecka, które nie zna się jeszcze na wartości pieniądza i nie wie, że o taki sprzęt należy dbać.
Pozdrawiam
Telefon dla 1-klasisty?
Wszystko o nowych technologiach i sprzęcie, jaki warto posiadać.
- qwerty54
Re: Telefon dla 1-klasisty?
Faktycznie - lepiej zastanowić się, czy taki telefon, dla tak małego dziecka będzie dobrym rozwiązaniem. No, ale jeśli jest to konieczne do kontaktu, to polecam skupić się na jakimś fajnym abonamencie. Szczegółów szukajcie sobie na wielu różnych operatorów. Ja dodatkowo jeszcze polecam stronę http://mobilepr.info/ . Znajdziecie u nich najbardziej potrzebne informacje.
- siwa
Jeśli chcecie zakupić niedrogi sprzęt, dopasowany do konkretnych potrzeb, to na pewno tutaj https://mimarkt.pl/telefony-mi/mi-9-lite/ warto się rozejrzeć. Jest tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych propozycji dopasowanych do konkretnych potrzeb. Wybór jest naprawdę spory. Myślę, że uda wam się tam wybrać coś dla dziecka.
- kolka
Ja tak do telefonu żeby dziecko zabierało do szkoły to na dwa razy. Bardziej przydatny będzie zegarek dla dziecka z gps moim zdaniem. Tym bardziej, że taki zegarek też posiada funkcję telefonu, a do tego gps, dzięki któremu można zlokalizować dziecko. Dzieci lubią takie gadżety.
Post autor: ulka555 »
Wybrałeś telefon dla dziecka? Moje dzieciaki dostały telefony dopiero w 3 klasie podstawówki, gdy zaczęły same chodzić do szkoły. Zdecydowaliśmy się na ten telefon https://magazyn.ceneo.pl/artykuly/samsu ... techniczne Ma bardzo dobre parametry i dzieciaki świetnie sobie radzą z jego obsługą.
Post autor: sławomir »
Jak najbardziej. Już w tym wieku dzieciaki mogą sensownie zacząć korzystać z telefonu. Nie ma co od razu kupować highenda, ale taki np Vivo X51 - bardzo fajny model, niedrogi, spore możliwości - idealny dla młodzieży.
Post autor: tónka »
mój syn używa alcatela 3X2020, nie narzeka
lekcje online działają płynnie, telefon ma wytrzymałą baterię i fajnie wygląda

Post autor: łojciec »
A camera daje rade? Myślę o nim dla córki, ale jej oprócz lekcji zdalnych, zależy głównie na dobrych zdjęciach

tónka pisze: ↑05 gru 2020, 22:27 mój syn używa alcatela 3X2020, nie narzekalekcje online działają płynnie, telefon ma wytrzymałą baterię i fajnie wygląda
Post autor: tónka »
Oczywiście, ze tak, zdjecia są niezłe nawet w gorszych warunkach, u mnie się dobrze sprawdza i naprawdę uważam, że w tej cenie nie ma raczej nic lepszego.łojciec pisze: ↑30 gru 2020, 20:53 A camera daje rade? Myślę o nim dla córki, ale jej oprócz lekcji zdalnych, zależy głównie na dobrych zdjęciach
tónka pisze: ↑05 gru 2020, 22:27 mój syn używa alcatela 3X2020, nie narzekalekcje online działają płynnie, telefon ma wytrzymałą baterię i fajnie wygląda
Post autor: hiśka99 »
Witam,chcę kupić tlefon swojemu synkowi,ktory niedlugo zaczyna szkole. Zalezy mi na łatwym w obsłudze, tanim telefonie. Co sądzicie o tym https://mimarkt.pl/ ? Chętnie poznam wasze opinie na ten temat, czy uważacie, że to dobry pomysł? Chętnie poznam wasze opinie.
Wróć do „Smartfony, tablety, laptopy, PC”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski