Szkoła policealna

Gdzie szukać wiedzy, jak zmotywować się do nauki? Radzimy, jak skutecznie się rozwijać i poszerzać horyzonty.
Awatar użytkownika
turanka

Szkoła policealna

Post autor: turanka »

Akurat w dzisiejszych czasach ciężko określić, jakie kierunki mają przed sobą najlepszą przyszłość. Rynek pracy zmienia się tak szybko, że nigdy nie wiadomo, co będzie najbardziej w modzie za kilka lat. Od dawna jednym z kierunków, które cieszą się duzym zainteresowaniem jest http://www.wszop.edu.pl/kandydaci/zarza ... 259,54,259 Warto zapoznać się z taką ofertą edukacyjną, bo akurat osoby zarządzające będą potrzebne zawsze w każdej firmie.
Awatar użytkownika
jeffu

Re: Szkoła policealna

Post autor: jeffu »

A czytałeś jakieś artykuły na ten temat? W taki sposób chyba też coś znajdziesz.
Będzie niezły ubaw, gdy się przekonasz, że Bóg jednak istnieje
Awatar użytkownika
Kalia

Post autor: Kalia »

Myślę, że warto pójść na studia i wybrać jakiś uniwersalny kierunek, po którym w wielu firmach, niezależnie od branży można znaleźć stabilną pracę. Mam na myśli np. zarządzanie zasobami ludzkimi albo logistykę przedsiębiorstw. Takie kierunki widziałam m.in. w ofercie https://wwsb.edu.pl/specjalnosci/zarzadzanie/ , można studiować zaocznie, a więc dając radę pogodzić naukę z pracą:)
Awatar użytkownika
światełko

Post autor: światełko »

Czy ja wiem czy tylko w dzisiejszych czasach jest taki problem jaki kierunek jest przyszłościowy? Mam wrażenie że to odwieczny problem maturzystów jaki kierunek jest najbardziej opłacalny. W sumie dla mnie nie ma to większego znaczenia gdyż wybrałam studia licencjackie administracja tutaj https://vizja.pl/studia-wyzsze/administracja,ws59.html i nie zmienię zdania. Ale jak ktoś woli pójść do szkoły policealnej to nie widzę w tym nic złego
Awatar użytkownika
G_Angelika

Post autor: G_Angelika »

Bez wątpienia zalety szkół policealnych, takie jak krótki czas nauki, możliwość zdobycia zawodu czy brak opłat przekonują coraz więcej osób. Wiele z nich zastanawia się jednak, którą placówkę wybrać. Ja akurat postawiłam na szkołę Cosinus.

Jak mawiano kiedyś, liczył się papier - czyli dyplom ukończenia studiów. Jednak uważam, że to już ma coraz to mniejsze znaczenie. Z czasem ludzie zdali sobie sprawę, że nie tędy droga: nie wszystkie studia z automatu gwarantują szybkie znalezienie dobrze płatnej pracy.

Co daje szkoła policealna? Moja szkoła Cosinus pozwala szybko zdobyć pożądany na rynku pracy zawód, ja już mam realizowane praktyki. Nauka odbywa się w trybie weekendowym, gdzie umożliwia pracę oraz równoczesne kształcenie się. Program nauczania jest dobrze realizowany oraz kadra nauczycieli pomocna.

Szkoła policealna dla dorosłych to szkoła dla każdego, kto chce szybko zdobyć umiejętności dające mu bardzo wysokie szanse zatrudnienia. g_angelika, 20/02/2020r.
Awatar użytkownika
indianka

Post autor: indianka »

Papier ukończenia studiów na coraz mniejsze znaczenie. Najbardziej liczą się Twoje umiejętności i doświadczenie. Ucząc się w szkole policealnej mogłam od razu pracować. Dzięki temu doświadczenie mam większe niż moi znajomi po studiach. Zawsze chciałam być kosmetyczką, dlatego zapisałam się do As Edukacja https://asedukacja.pl/, bo mają tam najlepszych praktyków w tej dziedzinie. Dziś mam już własny salon i pracuję na swój rachunek. Ważne, żeby zdobyć wiedzę i mieć plan na siebie.
Awatar użytkownika
Moriz

Post autor: Moriz »

Ja natomiast radziłabym Ci wybrać sprawdzoną placówkę i jednak najbardziej ceniona wśród policealnych jest Cosinus m.in u mnie w Łodzi mają bardzo szeroki wybór konkretnych kierunków medycznych, jak technik masażysta, opiekun medyczny, osób starszych itd. Na które zainteresowanie jest bardzo duże, dlatego warto wcześniej złożyć dokumenty, aby rozpocząć naukę. Nadal zachowują pełną darmowość dla swoich uczniów, zapewniają kartę sportową OK System i szereg dodatkowych kursów zawodowych. Z nimi można skutecznie rozwinąć skrzydła!
Awatar użytkownika
mczay

Post autor: mczay »

Najlepszą opcją są studia. Wydaje mi się, że na nie pracodawcy patrzą najbardziej przychylnym okiem. Pracownicy z takim wykształceniem są naprawdę wartościowi w oczach pracodawcy. Jeśli zastanawiasz się nad najlepszym kierunkiem dla siebie, polecam ten dostępny na tej stroni. WSEiZ jest dobrą uczelnią, a ochrona środowiska przyszłościowym kierunkiem.
Awatar użytkownika
Teremorele

Post autor: Teremorele »

Wybierając kierunek studiów trzeba zastanowić się co chcemy w zyciu robić i jaki kierunek najbardziej nam się przyda. Moja kuzynka ostatnio poszukiwania dla siebie jakiegoś fajnego kierunku i trafiła na ten https://www.wszop.edu.pl/studia-podyplo ... ,107,11202
Awatar użytkownika
Aleks22

Post autor: Aleks22 »

Witam.
Na pewno warto wybrać dobrą szkołę, która przygotowuje w sposób kompleksowy uczniów do matury. Myślę, że jest to niezwykle ważne. Właśnie dlatego na spokojnie zerknijcie sobie sobie tutaj https://efc.edu.pl/programy/horyzonty/m ... tow-i-burs. Macie tam nie tylko mapę szkół, ale również internatów oraz burs.
Pamiętajmy, że edukacja w dzisiejszych czasach jest naprawdę bardzo istotna.
Więc polecam spojrzeć na tą stronkę.
Pozdrawiam serdecznie.
karolajna

Post autor: karolajna »

Nie zapomnij o Collegium Szkole Służb Medycznych, która ma szeroką ofertę kierunków medycznych. Dzięki temu możesz zdobyć kwalifikacje na poszukiwane stanowiska, takie jak technik farmaceutyczny czy technik elektroradiologii, które są dobrze płatne i oferują stabilną karierę.
Anna

Post autor: Anna »

Moim zdaniem, żeby dostać fajną pracę trzeba po prostu być dobrym specjalistą. Zarówno szkoła, jak i studia nie włożą wiedzy w głowę, jeśli człowiek sam tego nie chcę. Ja ukończyłam szkołę policealną Faber i nie uważam, że była to strata czasu. Nauczyłam się podstaw, otrzymałam wiedzę praktyczną i odbyłam praktyki zawodowe. Dalej każdy z nas już sam wybiera swoją drogę. Ktoś (jak ja) idzie na jakieś kursy dodatkowe, szkolenia lub treningi, a ktoś zostaje na minimalnej krajowej i do końca życia jest "początkującym"
Awatar użytkownika
tissaia

Post autor: tissaia »

Warto także zwrócić uwagę na to czym jest proces sprzedaży b2b Warsztaty te oferują cenną wiedzę i cechują się zaangażowaną obsługą klienta, co może być dużym atutem. Co o tym myślicie?
Filipka

Post autor: Filipka »

Jedną z lepszych szkół policealnych jest na pewno ta https://www.collegium.com.pl/ Dzięki wsparciu ze strony nauczycieli i dostępowi do specjalistycznych materiałów, uczniowie Collegium mogą w pełni rozwijać swoje umiejętności
ODPOWIEDZ