Żona nie chce mieć dzieci – czy mogę unieważnić ślub?
Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
- Miśka
Żona nie chce mieć dzieci – czy mogę unieważnić ślub?
Mam pytanie, z byłą żoną planowaliśmy założenie rodziny, ale po ślubie zajście w ciążę przekładała miesiącami, a w końcu wręcz latami. Nigdy nie było dobrej chwili, bo kariera, bo generalny remont, bo coś tam. Zaczęło się psuć, była separacja, aż w końcu rozwód. Teraz mam cudowną narzeczoną, chcę z nią wziąć ślub, ale jej bardzo zależy na kościelnym… Dla niej mógłbym spróbować przejść przez całą procedurę unieważnienia małżeństwa w sądzie kościelnym, ale pytanie, czy mam podstawy…??
- UrszulaT
Re: Żona nie chce mieć dzieci – czy mogę unieważnić ślub?
Trudno pow na podstawie tak zwięzłej informacji. Idź do adwokata kościelnego, weź godzinę porady prawnej, a na pewno dużo Ci się rozjaśni.
- Jagoda
To jest jedyne rozsądne rozwiązanie! Ja myślałam, że mam powód, by ubiegać się o unieważnienie, ale po takiej konsultacji już wiem, że nie ☹ Ale chociaż zaoszczędzono mi dużo nerwów i pieniędzy… Polecam Kancelarię Salomon . Konsultowałam swoją sprawę z adwokatem kościelnym Michałem Pełką i uczciwie mi wszystko wyjaśnił.
- Levanty
Ciekawa sprawa... To wcześniej nie mówiła, że nie chce mieć dzieci czy po ślubie jej się tak odwidziało? Tak czy inaczej to sprawa dla adwokata bo ciężko mi powiedzieć jak to jest ze strony prawnej. Umów się na konsultację do mecenasa Budrewicza. To specjalista od prawa rodzinnego - udzieli Ci wszelkich informacji i pomoże w ewentualnym rozwodzie.
- Ola_22
Szczerze mówiąc nie wiem jak to jest. Chyba faktycznie najlepiej udać się do doświadczonego prawnika bo tak to można gdybać. W kancelarii mecenas Soszki https://www.adwokat-soszka.pl/ znajdziesz pomoc związaną z prawem rodzinnym więc może umówi się tam na konsultacje jeśli jeszcze nie zasięgnąłeś opinii prawnika. Moim zdaniem takie rzeczy naprawde lepiej konsultować z kims doświadczonym.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski
- ↳ HOT plotki - Gwiazdy - Influencerzy