Zdrowie intymne

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Miśkało

Zdrowie intymne

Post autor: Miśkało »

Pamiętajmy ,że zdrowie intymne to także odpowiedzialność za partnera czy partnerkę.Dlatego jeśli zauważymy jakieś symptomy, które nas niepokoją udajmy się jak najszybciej do lekarza - bo w takiej sytuacji i nasz partner jest zagrożony.Cojeśli pojawi się stan zapalny w pochwie ? - tutaj nie ma co się zastanawiać , czym prędzej udajmy się do lekarza. Są przecież bardzo skuteczne leki na takie dolegliwości.
Warjateczką

Re: Zdrowie intymne

Post autor: Warjateczką »

Ja pewnie bym się wybrała na wizytę do lekarza, ale czasem liczy się czas a do lekarza ciężko się dostać. Miałam kiedyś infekcje intymną na którą zastosowałam takie globulki dopochwowe cicatridina , w krótkim czasie pomogły mi odbudować błonę śluzową pochwy i nieprzyjemne dolegliwości ustąpiły
Awatar użytkownika
lilila

Post autor: lilila »

Ja tak miałam wlasnie z wirusem hpv, na całe szczescie udało sie szybko wykryc i podjac leczenie. Obecnie mam zalecona taka kuracje zelem papilocare, ktory zapobiega rozprzestrzenianiu sie wirusa i regeneruje nabłonek w obrebie szyjki macicy. Po pol roku bede robic badania kontrolne
Awatar użytkownika
Halna

Post autor: Halna »

Jeżeli ma się jakieś problemy natury intymnej, to warto z tym iść do lekarza. Nie ma co unosić się dumą czy wstydem, bo podobne przypadłości mogą spotkać każdego i co więcej, są dosyć częste. To nic nadzwyczajnego, a większość z nich da się leczyć i to prosto.
Awatar użytkownika
kolka

Post autor: kolka »

Moim intymnym problemem były bardzo bolesne miesiączki. Ile razy było tak, że musiałam zmieniać plany, bo nie nadawałam się na żadne wyjście. A nie dość, że bolesne to jeszcze obfite. Dlatego w końcu wybrałam się do ginekologa i zaproponował antykoncepcję. Wcześniej też mi różne badania zrobił, żeby się upewnić czy wszystko jest ok. Od kilku już miesięcy stosuję belarę i powiem wam, że różnica jest kolosalna. Teraz to krwawienie z odstawienia jak w zegarku i o wiele bardziej skąpe. Do tego nic mnie nie boli, mogę normalnie funkcjonować i już z niczego nie rezygnuję.
Awatar użytkownika
kalinowa

Post autor: kalinowa »

Współczuję, mnie też bardzo bolał brzuch podczas miesiączki ale po diagnostyce w szpitalu medicover okazało się że mam endometriozę, mam teraz doskonałą opiekę i moge liczyć na pomoc dietetyka i fizjoterapeuty a dieta i ćwiczenia są bardzo ważne przy opanowaniu tej choroby
świecie

Post autor: świecie »

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała problem z suchością pochwy? U mnie dość długo to "diagnozowano", okazało się, że dolegliwości takie jak pieczenie i podrażnienia, to właśnie suchość. Próbowałam początkowo żeli na bazie wody, ale bez większych rezultatów, ale niedawno sięgnęłam po globulki Vagisan i to był strzał w dziesiątkę.
płatka

Post autor: płatka »

świecie pisze: ↑26 lip 2021, 22:52 Dziewczyny, a czy któraś z Was miała problem z suchością pochwy? U mnie dość długo to "diagnozowano", okazało się, że dolegliwości takie jak pieczenie i podrażnienia, to właśnie suchość. Próbowałam początkowo żeli na bazie wody, ale bez większych rezultatów, ale niedawno sięgnęłam po globulki Vagisan i to był strzał w dziesiątkę.
A te globulki Vagisan są może z przepisu lekarza? Czy nie potrzeba na nie recepty?
patryśka

Post autor: patryśka »

Jakiś czas temu jeszcze borykałam się z problemem związanym z zespołem rozluźnionej pochwy, dlatego zdecydowałam się na zabieg, który poprawia elastyczność tkanki, a także przynosi satysfakcję z życia seksualnego. Zapisałam się do https://olmedical.eu/ i tutaj zabieg polegał na użyciu urządzenia VagiTight HIFU, więc nie musiałam mieć nawet znieczulenia. Był to całkowicie bezpieczny i bezbolesny zabieg
ODPOWIEDZ