Zachowania agresywne u dziecka

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
Nesania

Zachowania agresywne u dziecka

Post autor: Nesania »

Twoje dziecko ma problem z zachowaniem agresywnym? Jeśli tak to koniecznie przemyśl to, czy terapia nie byłaby dla niego dobrym rozwiązaniem. W Centrum-futurum.pl w Łodzi prowadzi świetne treningi Zastępowania Agresji – polecam!
Awatar użytkownika
Jevjei58

Re: Zachowania agresywne u dziecka

Post autor: Jevjei58 »

Polecam wizytę z nim u psychologa. Nie ma tu innego wyjścia.
Awatar użytkownika
leonidas

Post autor: leonidas »

Wygląda to na wartościową i solidną ofertę. Dzięki wielkie za takie coś
(...)nieobecność może stać się dręczącą obecnością, jak uszkodzony nerw
Awatar użytkownika
Violla

Post autor: Violla »

Różne mogą być przyczyny takich zachowań. Może dziecko na coś choruje? Stąd takie zachowanie? Może neurolog dziecięcy żoliborz warszawa mógłby wam pomóc. W końcu taki specjalista zajmuje się diagnozowaniem i leczeniem chorób układu nerwowego u pacjentów w wieku od 1 miesiąca życia. Pomyślcie nad tym.
Awatar użytkownika
majka94

Post autor: majka94 »

A może warto zapisać dziecko na jakieś zajęcia, które pomogą mu rozładować energię i się uspokoić? Na przykład sztuki walki dla dzieci. Tu http://carlsongracie.pl/oferta/bjj-kids-grupa-i/ masz zajęcia z brazylijskiego jiu jitsu, właśnie dla najmłodszych. Myślę, że to może rozwiązać problem.
mańka

Post autor: mańka »

Violla pisze: ↑30 maja 2019, 21:54 Różne mogą być przyczyny takich zachowań. Może dziecko na coś choruje? Stąd takie zachowanie? Może neurolog dziecięcy żoliborz warszawa mógłby wam pomóc. W końcu taki specjalista zajmuje się diagnozowaniem i leczeniem chorób układu nerwowego u pacjentów w wieku od 1 miesiąca życia. Pomyślcie nad tym.
Z warszawy to chyba dr Szymański ma największą wiedze, nie jestem pewna, czy pomaga tez dzieciom (w jakim wieku?), ale warto pytać i zawsze liczyć na tak profesjonalne wsparcie jakim doktor obdarzy. Jeśli nie będzie mógł pomóc z pewnością odpowiednio Was pokieruje
ćma

Post autor: ćma »

Nesania pisze: ↑06 maja 2019, 14:56 Twoje dziecko ma problem z zachowaniem agresywnym? Jeśli tak to koniecznie przemyśl to, czy terapia nie byłaby dla niego dobrym rozwiązaniem.
Agresja może być też objawem nie zrozumienia. Trzeba słuchać kiedy dziecko mówi , a jeśli nie chce to chociaż obserwować. Często właśnie problemy tej natury pojawiają się na drodze złej komunikacji.
Oleńczuk

Post autor: Oleńczuk »

To nie są proste tematy. Ja na pewno mogę Wam podpowiedzieć, że najrozsądniej bedzie w takim przypadku sięgnąć po wsparcie najlepszych specjalistów. Myślę, że bardzo dobrym wyborem będzie na pewno postawienie na opiekę, którą możecie otrzymać dla swojego dziecka w https://psychomedic.pl/psychiatra-lodz/ To ważna rzecz, więc miejcie to na uwadze już teraz.
Awatar użytkownika
fruszka

Post autor: fruszka »

Oczywiście mogą to być problemy o podłożu psychologicznym, ale nie jest to pewne. Konieczne jest przeprowadzenie odpowiednich badań i postawienie diagnozy. Gdyby był z tym problem, co także się zdarza, czasem nawet latami ciągnie się rozpoznanie choroby, to wówczas polecam wykonanie badania WES https://badamydzieci.pl/czym-jest-badanie-wes/
Eluńka

Post autor: Eluńka »

Jeśli i Wy jesteście w tej sytuacji, to na pewno nie wolno się Wam godzić na życie w stresie. Najrozsądniej byłoby wybrać się do psychologów z https://psychomedic.pl/psychiatra-wroclaw/ i wspólne zwalczenie tego ambarasu. Wiem po bliskich mi osobach, jak bardzo może utrudnić to życie. Tutaj trzeba przede wszystkim działać.
ODPOWIEDZ