uzaleznienie - leczenie

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
Marcelka

uzaleznienie - leczenie

Post autor: Marcelka »

Jakie jest wasze zdanie na temat osob uzaleznionych ? Moim zdaniem musimy walczyć o osobę uzależnioną i przekonać ją do podjęcia leczenia. Jeśli sobie uświadomi, że ma problem, to jest to połowa sukcesu. W Nowym Modlinie http://medox.org.pl/ jest ośrodek, w którym prowadzona jest terapia odwykowa. Na stronie znajduje się też wiele cennych informacji.
Awatar użytkownika
Barcik

Re: uzaleznienie - leczenie

Post autor: Barcik »

Najgorzej, jak taka osoba uzależniona jest zdana sama na siebie. Często nie zdaje ona sobie sprawy z tego, że powinna się leczyć i pogrąża się w coraz głębszym nałogu Dobrze jednak, że istnieją takie instytucje jak Ośrodek Terapii Uzależnień Nefo. Pomagają i pracują na specjalnym autorski programie. Oczywiście najlepiej jakby ktoś z bliskich zgłosił osobę uzależnioną na taką terapię, bo sama może się nie zdecydować.
Awatar użytkownika
Kalia

Post autor: Kalia »

Na pewno trudno jest nakłonić osobę uzależnioną do terapii, a z kolei wbrew jej woli się nie da. To chyba najcięższa spawa.
Awatar użytkownika
szyszeczka

Post autor: szyszeczka »

Jesli chodzi o uzależnienia to polecam też zapoznać się z ofertą Ośrodka terapii Forest . Na ich stronie internetowej znajdziecie wszystkie ważne informacje, można też przedzwonić i dopytać o szczegóły ale z tego co się orientuje to są otwarci na wszelką pomoc i są prawdziwymi fachowcami w dziedzinie psychologii także na pewno nie zaszkodzi zapytać
Awatar użytkownika
Halna

Post autor: Halna »

Żeby podjąć leczenie z uzależnienia, to pierwszym krokiem jest szczera chęć, a nie przymus.
Awatar użytkownika
Zafira25

Post autor: Zafira25 »

Leczenie uzależnień można podjąć w wielu ośrodkach w naszym kraju. Bardzo dobrą renomą cieszy się na pewno takie rozwiązanie jak odtrucie narkotykowe warszawa . Ośrodek ten działa przez 7 dni w tygodniu, a co więcej zapewnia swoim pacjentom nie tylko najwyższy komfort, ale też pełną dyskrecję.
Awatar użytkownika
uustka

Post autor: uustka »

Jesli zastanawiacie się gdzie najlepiej przejść odwyk to zachęcam do poczytania https://zdrowietak.pl/porady/czy-mozna- ... -domu.html . W wielu przypadkach odtrucie alkoholowe można odbyć w domu, choć pomoc z zewnątrz przy tym również jest niezbędna
Awatar użytkownika
światełko

Post autor: światełko »

Witam. Każde uzależnienie wymaga odpowiedniego leczenia bo to jest pewien rodzaj choroby. Dlatego też tak bardzo ważne jest zgłoszenie się do dobrego ośrodka leczenia uzależnień. W przypadku alkoholizmu czy narkomanii bardzo dobrze sprawdzi się ten ośrodek Detoks Fenix, w którym to odbędziemy detoks całego organizmu. A poza tym w razie czego na życzenie pacjenta mogą wszyć taką specjalną wszywkę dzięki której nie będziemy mieli żadnej pokusy aby sięgnąć po narkotyki
Emi

Post autor: Emi »

Mój tata leczył się w ośrodku Detoks Fenix i mogę powiedzieć, że był otoczony fachową opieką. Zespół lekarzy oraz terapeutów dopasował leczenie indywidualnie. Ojciec spędził trochę czasu w ośrodku ale musiał początkowo przejść długi detoks, następnie terapię oraz na końcu zdecydował się na wszycie esperalu. Ośrodek świetny, nawet my mogliśmy liczyć na pomoc psychologów jako osoby współuzależnione.
Awatar użytkownika
kasiakowa06

Post autor: kasiakowa06 »

Marcelka pisze: ↑24 paź 2019, 17:39 Jakie jest wasze zdanie na temat osob uzaleznionych ? Moim zdaniem musimy walczyć o osobę uzależnioną i przekonać ją do podjęcia leczenia. Jeśli sobie uświadomi, że ma problem, to jest to połowa sukcesu. W Nowym Modlinie medox.org.pl/ jest ośrodek, w którym prowadzona jest terapia odwykowa. Na stronie znajduje się też wiele cennych informacji.
Narkomania to tak silne uzależnienie, że bez pomocy specjalistów wg mnie nieuleczalna. Warto spróbować w ośrodku https://wyspasozo.pl/oferta/terapia-narkotykowa/
Weronika89

Post autor: Weronika89 »

Zdecydowanie nie powinniśmy zostawiać osoby uzależnionej samej sobie. Jeśli ktoś z was miał kiedyś do czynienia z alkoholikiem, to zapewne potwierdzi jak trudny jest proces leczenia nałogu. Przede wszystkim powinniśmy takiej osobie zapewnić wsparcie. Ja robiłam co tylko mogłam aby mój bliski skończył z piciem. Wszycie Esperalu w Gliwicach okazało się strzałem w 10. Metod leczenia jest wiele więc warto szukać najlepszej opcji.
ODPOWIEDZ