recepta elektroniczna

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
basbi

recepta elektroniczna

Post autor: basbi »

Korzystaliście już? Mój lekarz od dawna wystawia, mam niedaleko domu aptekę DOZ i oni już w tamtym roku to wprowadzili. Dla mnie dużo wygodniejsze to niż zwykła.
marg1

Re: recepta elektroniczna

Post autor: marg1 »

Tak, uważam, że to bardzo duże ułatwienie, a jak jeszcze założysz sobie konto e-pacjenta, to już w ogóle masz różne korzyści (m.in. historia leków wraz z dawkowaniem, historia wizyt u lekarza). Ja wszystkie swoje e-recepty realizuję w aptekach sieci DOZ i naprawdę są bardzo dobrze przygotowani, w dodatku to moja ulubiona apteka, którą mam też pod domem, więc tym bardziej się cieszę.
Awatar użytkownika
trombocyt

Post autor: trombocyt »

ja jak potrzebowałam recepty to tylko zadzwoniłam do mojego lekarza do panoramy radzymin ze potrzebuje i juz, bardzo dobry kontakt, szybka konsultacja telefoniczna i jeszcze dodatkowo szybkie wystawienie recepty w dzisiejszej sytuacji to bardzo dobra pomoc
Awatar użytkownika
siwa

Post autor: siwa »

Jeśli potrzebujecie pomocy lekarza, to na pewno tutaj https://onlinerecepta.pl warto sobie zerknąć. Na pewno nie ma sensu chodzenie do przychodni i stykanie się z innymi ludźmi. Należy bowiem zadbać o bezpieczeństwo. To jest podstawa. Na tej stronie można uzyskać konsultację oraz w razie potrzeby właśnie elektroniczną receptę.
Awatar użytkownika
enoi

Post autor: enoi »

trombocyt pisze: ↑27 kwie 2020, 14:55 ja jak potrzebowałam recepty to tylko zadzwoniłam do mojego lekarza do panoramy radzymin ze potrzebuje i juz, bardzo dobry kontakt, szybka konsultacja telefoniczna i jeszcze dodatkowo szybkie wystawienie recepty w dzisiejszej sytuacji to bardzo dobra pomoc
To fakt, też się cieszę, że e-recepty zostały wprowadzone przed pandemią - ja w DOZie realizuję już od dawna - bo nie wyobrażam sobie teraz biegać do przychodni po receptę papierową.
Awatar użytkownika
Aleks22

Post autor: Aleks22 »

Witam,co sądzicie o przedluzaniu lekow online ? Chętnie poznam wasze opinie,poniewaz zalezy mi na tym,aby dosc pilnie przedluzyc taka recepte. https://onlinerecepta.pl/ Co o tym myslicie ? Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
eugenija

Post autor: eugenija »

DOZ jako jedna z pierwszych aptek wprowadzili te recepty, jeszcze w tamtym roku widziałam u nich na drzwiach naklejki że mają e-recepty
Awatar użytkownika
kalinowa

Post autor: kalinowa »

Ja się cieszę że mogę korzystać z takich recept zwłaszcza jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne vines, bo zawsze musiałam się umawiać na wizytę, czekać w kolejce do lekarza a teraz po prostu dzwonię i mam kod na telefon i po sprawie :D
magdwojtasik

Post autor: magdwojtasik »

Ja skorzystałam z e-recpety przy tabletce dzień po. Naprawdę warto znać takie strony i to, że można bez większych przeszkód uzyskać taką pomoc i to bez wizyty w cztery oczy u lekarza.
marciak

Post autor: marciak »

Jeśli chodzi o tabletkę dzień po i to, że czasem i tak trzeba mieć nadal na nią receptę, to ja też polecam rozwiązanie z portalem https://www.radamed.pl/ też zawsze bez żadnego problemu wszystko idzie ogarnąć ;)
monka

Post autor: monka »

Różne sytuacje się w życiu zdarzają i czasami kazdy potrzebuje leku na recepte na już, dzięki takim portalom jak ten mozna to sprawnie i szybko zalatwić https://memedic.pl/konsultacja/e-recepta/
ODPOWIEDZ