problem z trzymaniem moczu
Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
- dagadaga2
problem z trzymaniem moczu
Siostra ma problem , po porodzie naturalnym niestety zaczęła nietrzymać mocz w sytuacji wysilku, bardzo sie tym krępuje, znalazła jakieś ćwiczenia na necie ale do lekarza nie chce iść, widzialam ze w DOZach maja standy z próbkami wkładek tena, stosował ktoś z was?
- tratatata
Re: problem z trzymaniem moczu
Do lekarza koniecznie... leki są, ćwiczenia, pomagają naprawdę. Nie ma co się wstydzić, dla lekarzy to normalna przypadłość. Jak masz problemy z zapachem moczu to spróbuj smarować Octenicarem. U mojej mamy bardzo bardzo pomaga. A i podrażnienia się nie robią jej. A jak skóra ma ciągle styczność z wilgocią to nie trudno o odparzenia przecież.
- enoi
A właśnie chodzi o to, żeby nie pchać się od razu w farmakologię. Polecam wybrać się do specjalisty, fizjoterapeuty ginekologicznego, który pomaga w takich sytuacjach. A dodatkowo, polecam też przejść się do DOZU, bo można u nich dostać próbki wkładek chłonnych, żeby sobie dobrać odpowiednie.
- bunia91
Kwestia jaką jest nietrzymanie moczu wzbudza wiele emocji, przede wszystkim ze względu na wstyd i poczucie zażenowania. Temat ten wciąz jest w naszym kraju tabu, więc osoby zmagające się z tego rodzjau problemem nieustannie czują się niepewnie. Warto zatem szukasz pomocy w miejscach takich jak https://inkontynencja.eu/ gdzie znajdziesz produkty dla osób z nietrzymaniem moczu. Na pewno będzie to opcja bardzo trafiona i dobra.
Post autor: kęnga »
ktoś wie gdzie te wkładki można dostać w DOZ? One gdzieś są wyłożone czy trzeba poprosić w okienku? Mam infekcję pęcherza i niestety zdarza mi się popuszczaćenoi pisze: ↑12 sie 2020, 21:16 A właśnie chodzi o to, żeby nie pchać się od razu w farmakologię. Polecam wybrać się do specjalisty, fizjoterapeuty ginekologicznego, który pomaga w takich sytuacjach. A dodatkowo, polecam też przejść się do DOZU, bo można u nich dostać próbki wkładek chłonnych, żeby sobie dobrać odpowiednie.
Post autor: Ełka »
Wiesz co, u nas te próbki wkładek były dostępne po wejściu do apteki - na standzie, w dość widocznym miejscu. Ale zawsze możesz dopytać farmaceutki, te z dozu są naprawdę miłekęnga pisze: ↑23 kwie 2021, 20:41 ktoś wie gdzie te wkładki można dostać w DOZ? One gdzieś są wyłożone czy trzeba poprosić w okienku? Mam infekcję pęcherza i niestety zdarza mi się popuszczać
Post autor: jeżynka »
Brałam jakiś czas temu takie próbki i zapytałam Panią i dała mi bez problemu, fajnie bo można przetestować zanim kupi się pełne opakowanie.Ełka pisze: ↑30 kwie 2021, 23:56Wiesz co, u nas te próbki wkładek były dostępne po wejściu do apteki - na standzie, w dość widocznym miejscu. Ale zawsze możesz dopytać farmaceutki, te z dozu są naprawdę miłekęnga pisze: ↑23 kwie 2021, 20:41 ktoś wie gdzie te wkładki można dostać w DOZ? One gdzieś są wyłożone czy trzeba poprosić w okienku? Mam infekcję pęcherza i niestety zdarza mi się popuszczać
Post autor: kołka »
Ja też zapytałam kiedyś i poprosiłam o takie próbki w dozie, dostałam bez problemu.Ełka pisze: ↑30 kwie 2021, 23:56Wiesz co, u nas te próbki wkładek były dostępne po wejściu do apteki - na standzie, w dość widocznym miejscu. Ale zawsze możesz dopytać farmaceutki, te z dozu są naprawdę miłekęnga pisze: ↑23 kwie 2021, 20:41 ktoś wie gdzie te wkładki można dostać w DOZ? One gdzieś są wyłożone czy trzeba poprosić w okienku? Mam infekcję pęcherza i niestety zdarza mi się popuszczać
Post autor: kączka »
kołka pisze: ↑02 maja 2021, 22:20Ja też zapytałam kiedyś i poprosiłam o takie próbki w dozie, dostałam bez problemu.Ełka pisze: ↑30 kwie 2021, 23:56Wiesz co, u nas te próbki wkładek były dostępne po wejściu do apteki - na standzie, w dość widocznym miejscu. Ale zawsze możesz dopytać farmaceutki, te z dozu są naprawdę miłekęnga pisze: ↑23 kwie 2021, 20:41 ktoś wie gdzie te wkładki można dostać w DOZ? One gdzieś są wyłożone czy trzeba poprosić w okienku? Mam infekcję pęcherza i niestety zdarza mi się popuszczać
Pewnie, ja też dostałam dla babci, miałyśmy jasną sytuacje potem jakie kupić w doz.
Post autor: Franuśśka »
Niedawno zostałam mamą i jestem świeżo po skończeniu połogu. Niestety pojawił się u mnie problem nietrzymania moczu. Szukając informacji na temat tego kłopotu, znalazłam artykuł, że warto udać się do fizjoterapeuty. Czy to jest odpowiednie miejsce, w którym powinnam szukać pomocy https://rehab-gdansk.pl/fizjoterapia-uroginekologiczna/ ? Proszę o opinie.
- saszka
Jest to problem, z którym zdecydowanie należałoby udać się do specjalisty. Nie ma z czym zwlekać. Jak coś, to ja mam namiar na uroginekologia wrocław - słyszałam wiele dobrych opinii.
Post autor: miralelka »
No niestety nie jest to nic przyjemnego ani komfortowego, ale trzeba sobie jakoś radzić. Ja miałam problem po porodzie z nietrzymaniem moczu, ratowałam się wkładkami z teny. Można je kupic w dozie w dobrej cenie
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski
- ↳ HOT plotki - Gwiazdy - Influencerzy