problem dziecko się moczy

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
basbi

problem dziecko się moczy

Post autor: basbi »

Są tu osoby, których dzieci mają podobny problem? Udało się wam go rozwiązać? Ile to wam zajęło?
Awatar użytkownika
finka

Re: problem dziecko się moczy

Post autor: finka »

Zajrzyj na stronę www.suchyporanek.pl i do wątku, w których już sporo napisałyśmy w tym temacie: porady-pytania-i-odpowiedzi-f3/przedszk ... t1330.html Kilka dziewczyn podzieliło się swoją wiedzą i doświadczeniem
Awatar użytkownika
basbi

Post autor: basbi »

o dzięki, nie znalazłam nic z wyszukiwarce ,już zaglądam do wątku, stronkę też dokładnie przejrzę bo widzę, że jest dużo informacji na niej.
Awatar użytkownika
enoi

Post autor: enoi »

A powiedzcie, może ktoś z Was się orientuje, jak sprawdza się stosowanie tego alarmu wybudzeniowego?
marg1

Post autor: marg1 »

Alarm reaguje dźwiękiem w kontakcie z wilgocią - moczem (sonda przyczepiona jest do majtek), na który dziecko wybudza się, żeby mogło skończyć siku w toalecie. Z czasem u dziecka utrwala się ten nawyk wstawania na siku i alarm można odstawić.
Awatar użytkownika
Lara

Post autor: Lara »

A po jakim czasie można zauważyć jakieś efekty?
marg1

Wiesz, to sprawa indywidualna, moje dosyć szybko zaczęło reagować, tzn. po kilku nocach pierwsze efekty były, ale żeby całkowicie wyjść z problemu, to trzeba cierpliwości i regularnego stosowania, ale warto :)
Awatar użytkownika
enoi

Post autor: enoi »

A wiecie może gdzie taki alarm wybudzeniowy będę mogła kupić? Tylko przez internet, czy może sklepy medyczne, apteki mają coś takiego?
Awatar użytkownika
finka

Zależy od konkretnego sklepu i apteki, najlepiej podejść, zapytać. W razie czego mogą pewnie sprowadzić.
marg1

enoi pisze: ↑22 mar 2020, 23:28 A wiecie może gdzie taki alarm wybudzeniowy będę mogła kupić? Tylko przez internet, czy może sklepy medyczne, apteki mają coś takiego?
Ja swój kupiłam przez internet, bo w mojej aptece musieliby dopiero sprowadzić i nie byłoby to szybciej, ale warto dowiedzieć się najpierw stacjonarnie (apteki, sklepy medyczne), jeśli zależy Ci na czasie.
Awatar użytkownika
finka

Teraz lepiej przez internet, lepiej nie chodzić bez potrzeby ;) Nam nawet wizytę odwołali, jutro mm teleporadę z nefrologiem, bo miałyśmy mieć kontrolę z córką, ale niestety wizyty zostały odwołane.
Awatar użytkownika
lampas

Post autor: lampas »

Wybrałabym się do psychologa, bo to jednak jest problem. Może coś się stało, albo dziecko ma złe sny? Warto to przegadać, może szybko problem zniknie. Ja to jestem na samym początku, nawet imiona dla córki https://swiat-rodzicow.pl/imiona-dla-dziewczynek sprawdzam w sieci. Mam nadzieję, że nie będziemy mieli takich problemów, a jeśli już, że szybko się z nimi uporamy.
ODPOWIEDZ