najlepszy lek na bóle menstruacyjne
Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
- eugenija
Re: najlepszy lek na bóle menstruacyjne
Od niedawna vemonis femi, koleżanka mnie kiedyś poratowała, bo już się w pracy zwijałam z bólu, to mi szybko pomogło, pewnie dziki temu że ma kofeinę która przyspiesza działanie. Vemonis działa i przeciwbólowo i rozkurczowo.
- basbi
Nie znałam tych tabletek, czy to vemonis kupię normalnie bez recepty? Byłoby super jakby i u mnie się sprawdziło, bo nie chcę w kółko brać kilku tabletek przy kobiecych dniach a do tej pory to co chwila coś łykałam
- rybitwa
kofeina przyspiesza działanie o.0 a to ciekawe, nigdy nie słyszałam o takiej właściwości. w każdym razie ja się już tabletkami przeciwbólowymi nie szpikuję bo mi pomogła antykoncepcja dokładniej mówiąc tabletki belara przez co krwawienie jest teraz minimalne i nie towarzyszy temu ból przeszkadzający w funkcjonowaniu
- Teremorele
Post autor: Teremorele »
Stosowanie antykoncepcji to bardzo dobre rozwiązanie. Mnie po tym jak zaczęłam ja stosować, to zdecydowanie zmniejszyły mi się bóle.Ostatnio mój ginekolog był na urlopie i musiałam skorzystać z https://zdalnaprzychodnia.pl/ , przynajmniej szybciutko miałam receptę u siebie.
- elżbieta66
Post autor: elżbieta66 »
No u mnie najbardziej pomogła antykoncepcja, stosowałam anty głównie po to aby zabezpieczać się przed niechcianą ciąża, a jak zauwazyłam jakie pozytywne efekty przynosi to już w ogóle jestem dość ucieszona. Brzuch przed okrsem nie boli, nie mam napadów duszności, napadów głodu nerwowości.
- blanka
czesto bole menstruacyjne sa baaardzo przykra dolegliwoscia, ale nie kazda kobieta zdaje sobie sprawe, ze to moze byc przyczyna powazniejszego schorzenia takiego jak endometrioza. Sama sie zmagalam z bolesciami i dopiero na wizycie w szpitalu Medicover zdiagnozowano u mnie ta chorobe, inni lekarze odsylali mnie z kwitkiem a ja niestety cierpialam caly czas bardzo przez to
- koktajlowa
Post autor: koktajlowa »
Ja swego czasu jak mialam nie wyregulowane hormony mialam straszny PMS i bardzo silne bole przy okresie. Doslownie dwa dni wyjete z zycia bo zwijalam sie z bolu w lozku.. Probowalam lekow przeciwbolowych, termoforów itd. Dopiero jak zaczelam brac ovarin udalo mi sie hormony wyregulowac jak trzeba to i bole sie zmniejszyly i pms przestalo byc dokuczliwe
- andromeda
U mnie po tabletkach antykoncepcyjnych vines wszelkie problemy z pms i bólem menstruacyjnym zniknęły, ciesze się bo latami miałam z tym problem i nawet nabawiłam się anemii prawdopodobnie z powodu tych obfitych miesiączek. Teraz wyniki mam wręcz wzorowe
- basbi
ja wolę jednak moje vemonis femi, biorę tabletkę kiedy boli i nie muszę caly miesiąc łykać hormonów tym bardziej, że często są przeciwskznai do tego, pod względem kosztów też wychodz to tanieje, bo za opakowanie płacę 7 zł i mam na kilka rrazy
- kalinowa
no tak ale weź pod uwagę kobiety takie jak ja z silnym pms, musiałabym brać tabletki przeciwbólowe prawie dwa tygodnie w miesiącu a to na pewno nie jest obojętne dla organizmu, wolę już zdecydowanie vines bo tu mam takie 2w1, czy mam zabezpieczenie przed ciążą i pozbyłam się obitych i bolesnych miesiączek
- trombocyt
Czasami własnie jak sa takie problemy to warto zainwestować w dobrego lekarza. W szpitalu mazovia mają bardzo fajną lekarkę judycką, ona Wam śmiało pomoze na takie problemy, szybko i skutecznie. Mi bardzo pomogła , jak miałam pms...
- andromeda
Pamiętajcie żeby nie lekceważyć takiego bólu bo może on świadczyć o endometriozie, zwykle tą chorobę wykrywa się kiedy jest już bardzo zaawansowanym stadium i potrzebny jest wtedy bardzo skomplikowany zabieg jej usuwania w szpitalu medicover
Post autor: jolża32 »
U mnie też to różnie bywa, ponieważ hormony bardzo często płatają mi figla i robią sobie z moim organizmem, co tylko chcą. Planuję wykonać badania hormonalne i przede wszystkim przebadać swoją tarczycę, bo na stronie https://lekarzebezkolejki.pl//blog/bada ... onac/w-616 wyczytałam o takiej możliwości. Myślę, że warto sprawdzić, czy wszystko jest w porządku.koktajlowa pisze: ↑25 lut 2020, 19:34 Ja swego czasu jak mialam nie wyregulowane hormony mialam straszny PMS i bardzo silne bole przy okresie. Doslownie dwa dni wyjete z zycia bo zwijalam sie z bolu w lozku.. Probowalam lekow przeciwbolowych, termoforów itd. Dopiero jak zaczelam brac ovarin udalo mi sie hormony wyregulowac jak trzeba to i bole sie zmniejszyly i pms przestalo byc dokuczliwe
- qwerty54
Jeśli takie bóle pojawiły się nagle i są niepokojące, to konieczne trzeba umówić się na wizytę do ginekologa. Mogą być tego różne przyczyny, ale wiele kobiet ma teraz problem z mięśniakami na macicy. Wiecie, czym one są? Jeśli jeszcze nie, to o mięśniakach przeczytasz na https://lekarzebezkolejki.pl/. Można tam znaleźć informacje bardzo ważne i potrzebne, aby jakoś z bóle i dolegliwościami sobie poradzić.
Post autor: tamaraż33 »
W obecnej sytuacji ciężko się dostać do lekarza ale ja jednak z takimi silnymi bólami menstruacyjnymi radziłabym się wybrać do dobrego specjalisty. Takich problemów nie należy lekceważyć, z resztą takie potrafią być naprawdę uciążliwe... Na wszelki wypadek warto sprawdzić, czy nic złego się nie dzieje. Tutaj https://innova-med.pl/ mają świetnych specjalistów z ogromną wiedzą i bardzo miły personel.
- pomorska
To prawda, dobrze jest to skonsultować z lekarzem bo jak się okazuje wcale nie trzeba cierpieć latami. Ja poszłam z tym do ginekologa i namówił mnie na tabletki antykoncepcyjne vines dzięki którym pozbyłam się tego problemu zupełnie. Szkoda ze zwlekałam tak długo i się z tym męczyłam
Post autor: Alicja Więcko »
W ostatnim czasie miewam bardzo duże bóle menstruacyjne. Już dwa dni przed okresem bardzo boli mnie brzuch, a pierwsze dni krwawienia są jeszcze bardziej bolesne. Po miesiączce często pojawia mi się stan zapalny warg sromowych, na który stosuję https://octenisept.pl/kobiecosc-pod-ochrona/. Wydaje mi się, że może to być uczulenie na podpaski, bądź tampony.
Post autor: Elżbieta »
Pewnie, że tak. Ja na pewno mogę Wam już teraz podpowiedzieć, że warto byłoby zwrócić uwagę na takie kwestie. Jeśli nie macie zbyt dużego pojęcia na temat wpływu hormonów na zdrowie, to warto zajrzeć do https://ktomalek.pl/pozostale-hormony/k-1589/1 i tam dowiedzieć się więcej na ten temat. Czuję, że może być to dla Was dużym wsparciem.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski
- ↳ HOT plotki - Gwiazdy - Influencerzy