Gdzie kupić kask motocyklowy?

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
kaczmarek4

Gdzie kupić kask motocyklowy?

Post autor: kaczmarek4 »

Czy możecie powiedzieć mi, gdzie najlepiej kupować różnego rodzaju akcesoria do motoru? Muszę kupić sobie nowy kask i myślałam o czymś takim jak kask enduro z szybą https://www.moto-abc.pl/. Bardzo spodobały mi się te rozwiązania. A co Wy o nich sądzicie?
Awatar użytkownika
Daria23

Re: Gdzie kupić kask motocyklowy?

Post autor: Daria23 »

Jeśli szukasz solidnego i wytrzymałego kasku, który zapewni Ci bezpieczeństwo i jednocześnie będzie funkcjonalny to polecam zajrzeć do Moto Tour. Posiadają tam najróżniejsze rodzaje kasków, jak otwarte, modułowe czy szczękowe. Każdy z nich jest wykonany z solidnego materiału, więc zadba o Wasze bezpieczeństwo w razie upadku. Wystarczy przemyśleć, w którym z nich jazda będzie najbardziej komfortowa.
Awatar użytkownika
klara435

Post autor: klara435 »

Myślę, że najlepiej szukać namiarów w sieci
esentire.pl
Awatar użytkownika
Ara

Post autor: Ara »

Niestety, nie pomogę ci, jeśli chodzi o kask. Jednak jeśli chcesz w pełni zadbać o swoje bezpieczeństwo, to z pewnością przydadzą ci się też odblaski. Zajrzyj na kamizelka-odblaskowa.pl Możesz tam stworzyć indywidualną kamizelkę odblaskową czy opaskę lub zawieszkę. Ja zamawiałam u nich kamizelkę odblaskową do samochodu z własnym nadrukiem. Szybko zrealizowali moje zamówienie, materiał kamizelki jest wytrzymały i dobrej jakości. Natomiast nadruk czytelny i doskonale wkomponowany w całość. Fajna sprawa. Dzięki takiej personalizacji aż chce się nosić kamizelkę, a przy tym zwiększa się swoją widoczność, co jest ważne zwłaszcza na motocyklu.
Awatar użytkownika
tywinlannister

Post autor: tywinlannister »

Już od jakiegoś czasu interesuje się coraz bardziej jazda na rowerze i różnymi sprzętami. Czytam też takie artykuły https://portal.bikeworld.pl/artykul/tes ... airbreaker by być bardziej zorientowany. Nawet zastanawiam sie nad takim kaskiem rowerowym, bo do jazdy byłby fantastyczny. Wy czym się interesujecie?
Awatar użytkownika
pierscionek

Post autor: pierscionek »

Moim zdaniem jeśli chodzi o bezpieczeństwo podczas jazdy motocyklem ważny jest nie tylko kask ale też odblaski. Wiele osób to lekceważy a przecież wracając po zmroku możemy być niewidoczni dla innych kierowców. Nie jest to duży wydatek a producent odblasków obiecuje bezpieczeństwo. Moim zdaniem warto zapoznać się z ofertą. Chodzi przecież o nasze życie, a to jest najważniejsze.
Awatar użytkownika
jimy5

Post autor: jimy5 »

Do kupienia w każdym sklepie z asortymentem dla motocyklistów?
Awatar użytkownika
Mari

Post autor: Mari »

Oprócz kasku, warto wyposażyć się jeszcze w akcesoria odblaskowe, które zwiększa widoczność po zmroku, a tym samym będziemy zauważeni przez przez samochody czy pieszych. Kamizelki odblaskowe to gadżet, który powinno mieć się zawsze przy sobie :)
obiś

Post autor: obiś »

Prawda jest taka, że w pierwszej kolejności warto wybrać odpowiedni kask, a dopiero później szukać miejsca, gdzie dokonacie zakupu. Propozycji na rynku jest naprawę bardzo wiele. Właśnie dlatego warto na spokojnie obejrzeć sobie ten film https://www.youtube.com/watch?v=GdDzkiOWOR8 . Jest tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych informacji, które pomogą w wyborze odpowiedniego rozwiązania.
gumuś

Post autor: gumuś »

Najpierw to należy się określić jaki konkretnie kask potrzebujecie. Właśnie dlatego najlepiej zerknąć sobie na tę stronę https://www.youtube.com/watch?v=JJerS6MGJRA i obejrzeć film. Jest tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych informacji oraz wskazówek, które mogą się przydać w wyborze najlepszego i niedrogiego rozwiązania. Myślę, że warto stawiać na jakość.
ODPOWIEDZ