e-recepta

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
eugenija

e-recepta

Post autor: eugenija »

Czy można już w każdej aptece taki rodzaj recepty realizować? Co trzeba najpierw zrobić?
Awatar użytkownika
astal

Re: e-recepta

Post autor: astal »

A ja tam nie wiem w jaki sposób tutaj pomóc. Liczę na komentarze innych forumowiczów.
Szczęście nie polega na tym, jak wiele masz, ale na posiadaniu wdzięcznego serca za to, co masz.
Awatar użytkownika
basbi

Post autor: basbi »

Na pewno możesz zrealizować tego typu receptę w aptekach DOZ, mają już od dawna taką opcję, w innych aptekach to nie wiem, trzeba by sprawdzać czy jest info na drzwiach
Awatar użytkownika
eugenija

A jak to jest z receptą dziecka? Czy jemu też można jakoś założyć to konto e-pacjenta? Czy można zrobić jakiś odpis jeśli np. części leków nie ma?
Awatar użytkownika
enoi

Post autor: enoi »

Faktycznie, realizowałam już e-receptę w aptece DOZ i jeśli nie ma jakiegoś leku, to nie jest to żaden problem, możesz wykupić część recepty, a część za jakiś czas. To działa tak, jakbyś miała każdy lek na osobnej recepcie, więc bez problemu. Ale chętnie też się dowiem jak wygląda realizacja e-recepty za kogoś.
Awatar użytkownika
Brenda

Post autor: Brenda »

O jakim koncie pacjenta mówicie? Ja sama muszę sobie gdzieś coś takiego założyć, czy w przychodni zakładają? pierwsze słyszę, ale też (na szczęście) rzadko chodzę do lekarza. Jednak wiadomo, kiedyś mnie to czeka, więc wolę być przygotowana.
Awatar użytkownika
eugenija

rejestrujesz się na pacjent.gov.pl, jak się rozliczałaś przez internet to bedziesz mogła przez profil zaufany to szybko zrobić i tam już masz swoje wszystkie dane w jednym miejscu. Nie wiem jak to wygląda z innymi aptekami ale na pewno w sieci DOZ można taką zrealizować.
Awatar użytkownika
Lara

Post autor: Lara »

Czyli tylko z takim kontem wystawiają receptę? Ile ona jest ważna?
Awatar użytkownika
dopper

Post autor: dopper »

A jak to jest z medyczną marihuaną? Pytam, bo sporo czytałem na ten temat i zastanawiam się czy nie rozpocząć kuracji. Mam ostatnio problemy ze spaniem, a podobno to może pomóc. Znalazłem też w internecie https://holenderskiskun.pl/oleje-cbd-i- ... i/susz-cbd taką ofertę i pytanie do Was - czym kierować się przy wyborze suszu? Skąd wiadomo, że jest taki jak powinien?
marg1

Post autor: marg1 »

Też realizuję w aptekach doz.pl wszystkie e-recepty i jak dotąd bez problemu. Wszystko sprawnie i szybko.
tuśka

Post autor: tuśka »

Tutaj https://onlinerecepta.pl/product/przedl ... w-stalych/ macie namiar na ciekawy serwis, gdzie można otrzymać e-receptę na leki dla przewlekle chorych czy też w ramach antykoncepcji hormonalnej. Zerknijcie sobie koniecznie na tą stronę. Myślę, że warto skorzystać z takiego rozwiązania, ponieważ można wszystko załatwić bez wychodzenia z domu. Jest to niezwykle ciekawa opcja.
Bożena

Post autor: Bożena »

Czy może ktoś z Was orientuje się, jak wygląda ta promocja dla seniorów w DOZie? Podobno osoby +60, mogą kupić u nich swoje leki ze zniżką 20%, od 8 do 12. Całkiem spora ta zniżka, dlatego chcę dopytać o szczegóły.
Nina Gołaś

Post autor: Nina Gołaś »

Ostatnio bardzo często dokucza mi ból gardła, za każdym razem musiałam korzystać z teleporady lekarskiej i e-recepty. Jednak od pewnego czasu na stronie https://conagardlo.pl/ znalazłam tabletki od gardła bez cukru, które szybko radzą sobie z infekcją.
Awatar użytkownika
kalinowa

Post autor: kalinowa »

regularnie korzystam z e recepty i głównie przy antykoncepcji hormonalnej, to bardzo wygodne bo wystarczy zadzwonić do przychodni albo zostawić karteczkę na leki stałe i tego samego dnia albo następnego mam już kod na receptę na vines na telefonie albo mailu
magdwojtasik

Post autor: magdwojtasik »

E-recepty to błogosławieństwo naszych czasów. Nie trzeba stać w kolejkach u lekarza by dostać tylko same leki lub zwolnienie lekarskie. Teraz takie sprawy można załatwić online. W tym celu polecam skorzystać z portalu memedic.pl.
lisia

Post autor: lisia »

Taką erecepte, czy też skierowanie lub zwolnienie można załatwić też za pośrednictwem tego portalu - https://www.radamed.pl/ fajna opcja, o której warto pamiętać w niektórych sytuacjach bo naprawdę może uratować tyłek ;)
ODPOWIEDZ