Domy opieki

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
Genowefa-80

Domy opieki

Post autor: Genowefa-80 »

Cześć kochani :) Jakie macie zdanie na temat domów opieki? Mnie najbardziej przekonują całodobowe domy seniora do tego prywatne, bo sama mam w takiej placówce babcię i naprawdę ani ona ani ja nie możemy narzekać. Oczywiście na początku miałam jakieś tam wątpliwości, ale okazało się, że zupełnie niepotrzebnie. Ciekawią mnie wasze opinie, bo zdania są bardzo mocno podzielone i pewnie sami to zauwazyliście..
Awatar użytkownika
mimi44

Re: Domy opieki

Post autor: mimi44 »

Decydując się na pracę opiekunki osób starszych należy przede wszystkim zdawać sobie sprawę z tego, że jest to praca wymagająca pod względem fizycznym, jak i psychicznym. Tutaj możesz sprawdzić jaką ofertę w tym zakresie ma agencja opiekunek https://dobraopiekawdomu.pl/ Zanim podejmiesz decyzję ,zorientuj się w temacie.
Awatar użytkownika
Halna

Re: Domy opieki

Post autor: Halna »

Jak dla mnie nie ma się co bać i demonizować domów opieki. Czasem to jedyny sposób na to, by zapewnić starszej osobie najlepszą możliwą opiekę, gdy samemu mimo chęci nie jest się w stanie.
ODPOWIEDZ