ból miesiączka

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
eugenija

ból miesiączka

Post autor: eugenija »

Dziewczyny co bierzecie podczas bolu miesiączkowego?
Awatar użytkownika
basbi

Re: ból miesiączka

Post autor: basbi »

ja zawsze biorę vemonis femi jak bóli mnie brzuch, szybko działa, co jest zbawienne przy moim okresie gdy mnie masakrycznie boli. Tabletki są bardzo skuteczne i działają długo. Możesz spróbować też ziół, picie rumianku, mięty też lekko łagodzi
Awatar użytkownika
andromeda

Post autor: andromeda »

Współczuję, mnie też bardzo bolał brzuch podczas miesiączki ale po diagnostyce w szpitalu medicover okazało się że mam endometriozę, mam teraz doskonałą opiekę i moge liczyć na pomoc dietetyka i fizjoterapeuty a dieta i ćwiczenia są bardzo ważne przy opanowaniu tej choroby
Awatar użytkownika
eugenija

Post autor: eugenija »

poszlam za radą basbi i kupilam w aptece to vemonis, pomogło, dobre sa te tabletki i w sumie działanie mają 2 w 1, bo uśmierzają ból i tż rozkurczowo, brzuch szybko przestaje boleć i okres jest dużo dużo mniej uciążliwy niż wcześniej
Awatar użytkownika
Daria23

Post autor: Daria23 »

Niestety nie każda z nas przechodzi miesiączkę bezproblemowo. Ale mimo to trzeba zawsze obserować swoje cykle miesięczne, ponieważ dzięki temu można zaobserwować wszelkie nieprawidłowości. Na przykład nieregularne cykle mogą świadczyć chociażby o pcos. Wtedy żeby uregulować gospodarkę hormonalną warto zastosować Inofem - https://inofem.pl/ Zawiera on dużą dawkę kwasu foliowego oraz mio-inozytolu, które dodatkowo również pobudzają owulację.
Awatar użytkownika
tratatata

Post autor: tratatata »

Bardzo bolesne miesiączki i to tego nieregularne to u mnie było objaw zespołu policystycznych jajników https://baza-lekow.com.pl/zespol-policy ... -leczenie/ . Naprawdę poważne zaburzenie hormonalne które może mocno utrudniać zajście w ciążę. Cechą charakterystyczną dla PCOS są widoczne torbiele na jajnikach, u mnie w obrazie usg tak jajniki wyglądają. Leczenie to nie tylko farmakologia, warto również zmienić tryb życia na bardziej aktywny, wysypiać się.
ODPOWIEDZ