Ból gardła u dziecka

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
tratatata

Ból gardła u dziecka

Post autor: tratatata »

Co dajecie dzieciom jak sygnalizują, że boli ich gardło? tu niby piękna pogoda a moja mi płacze od rana... wiadomo lekarz w sobotę ciężka sprawa. Corka ma 5 lat. lizaki na gardło nie pomogły.
Awatar użytkownika
kolka

Re: Ból gardła u dziecka

Post autor: kolka »

Dzieci pod względem chorób są często nieprzewidywalne. Kładą się spać zdrowe, a wstają chore. Nic się nie poradzi. Co do bólu gardła to na https://tantumverde.pl/blog/jak-radzic- ... -u-dziecka można znaleźć sporo przydatnych informacji i kilka domowych sposobów na radzenie sobie z takim bólem.
Awatar użytkownika
tywinlannister

Post autor: tywinlannister »

Jeżeli u waszego dziecka występuje ból gardła , to myślę, ze warto wybrać się z nim do lekarza i nie czekać aż samo przejdzie. Na rynku farmaceutycznym jest teraz bardzo wiele różnych lekarstw, które zapewne pomogłyby zniwelować ten ostry i nieprzyjemny ból podczas przełykania. Warto się wybrać do apteki, w celu ewentualnej konsultacji.
Awatar użytkownika
inna

Post autor: inna »

Na ból gardła i afty bardzo dobry jest octenisept lek. To lek dostępny bez recepty, odpowiedni zarówno dla dzieci jak i dorosłych. My używamy go do dezynfekcji ran, na ból gardła, różne infekcje i ból ucha. Do tej pory sprawdzał się świetnie.
ODPOWIEDZ