angina a wizyta u lekarza
Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
- kolka
angina a wizyta u lekarza
Nie jestem pewna czy to angina, po prostu mam podobne objawy jak kiedyś chorowałam na anginę. Czy w przypadku tej choroby wizyta u lekarza jest konieczna, może uda się wyleczyć domowymi sposobami?
- tratatata
Re: angina a wizyta u lekarza
Angina wymaga najczęściej leczenia antybiotykiem, szczególnie jeśli wystąpiła nagle i towarzyszy jej wysoka gorączka. Nie lekceważ tego na pewno bo powikłania mogą być bardzo poważne. Zobacz jak nie wierzysz na ten artykuł https://tantumverde.pl/blog/nieleczona- ... j-chorobie sama się niedawno dowiedziałam. Mój mąż miał anginę i Pani doktor go poinformowała, bo nie za bardzo chciał wziąć antybiotyk.
- saszka
Nie wiem jak wy, ale ja zawsze mam problem z bólem zatok. Niestety ból jest tak uciążliwy, że ciężko mówić o jakimkolwiek funkcjonowaniu. Na szczęście koleżanka podesłała mi namiar na bloga ze strony http://sinupret.pl/produkty-linii-sinupret/sinupret/ gdzie dowiedziałam się wielu istotnych rzeczy na temat naszego zdrowia. Teraz będę tam zaglądać częściej Polecam i wam.
- igorbo
Na bol gardla to polecam septogard, u mnie to chyba jedyny srodek ktory tak skutecznie dziala, odkrylam go kiedys jak poprosilam w aptece o jakis tanszy srodek na gardlo i pani farmaceutka wlasnie polecila mi septogard - w dodatku ma szklana eko butelke
- Dombik
Aktualnie nie jest tak łatwo dostać się do lekarza, ale akurat angina wymaga osobistej wizyty a nie e-porady. Tutaj https://lekarzebezkolejki.pl//blog/angi ... enia/w-478 możecie poczytać szerzej sobie o tej chorobie. Przy anginie konieczny jest antybiotyk, bo bez niego raczej się jej nie wyleczy.
- Kamilka
A podpowiedzcie mi proszę, jak rozpoznać anginę? Jak ją odróżnić od zwykłego bólu gardła spowodowanego różnymi czynnikami? Skąd wiedzieć, czy trzeba wybrać się do lekarza czy nie? Jak Wy rozpoznajecie u siebie taką infekcję? Będę wdzięczna za wszystkie porady i wskazówki
Post autor: kiśka809 »
Witam,co sądzicie o zakupie termometru? Chętnie poznam wasze opinie,poniewaz bardzo zalezy mi na tym,by znalezc odpowiedni rodzaj termometra dla całej rodziny oraz niemowlęcia,które od niedawna z nami jest. https://www.aptekagemini.pl/poradnik/zd ... h-rodzaje/ Co o tym sądzicie? Chętnie posłucham doświadczonych mam,pozdrwiam.
Post autor: Lena43 »
Z każdym objawem, który nas niepokoi warto udać się do lekarza. Ja w przypadku przeziębień raczej radzę sobie sama, ale kiedy objawy są poważniejsze niż katar kaszel czy ból gardła to kontaktuję się z lekarzem. Niedawno przechodziłam anginę i było naprawdę okropnie, a może macie jakiś sprawdzony lek na angine ? Wolałabym drugi raz tego nie przechodzić, ale w razie czego fajnie mieć coś co złagodzi chorobę
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski
- ↳ HOT plotki - Gwiazdy - Influencerzy