Adapter zamiast fotelików dziecięcych

Wątek pełen różnych tematów. Nie znalazłeś kategorii, do której mógłbyś/mogłabyś dopasować swoje pytanie? Zajrzyj tutaj.
Awatar użytkownika
bolka

Adapter zamiast fotelików dziecięcych

Post autor: bolka »

Ostatnio widziałam reklamę takich pasów https://smartkidbelt.com/ które są zamiennikami fotelików dziecięcych. Kosztują niewiele i mają wszelkie dopuszczenia a jedyne ograniczenia to wymóg wieku dziecka które musi mieć powyżej 5 lat. Używał ktoś takiego produktu?
Awatar użytkownika
jasmina7

Re: Adapter zamiast fotelików dziecięcych

Post autor: jasmina7 »

No ja nie korzystałem. Wolę raczej tradycyjne foteliki.
Kiedy mężczyzna wchodzi do łóżka, winien zachowywać się jak mąż, a gdy z niego wychodzi, niech postępuje jak dobrze wychowany człowiek.
Awatar użytkownika
Kaczucha

Post autor: Kaczucha »

oj zgadzam sie w pelni kometa. dla dziecka, ktore jest juz na tyle wyrosniete, ze fotelika nie potrzebuje to super rozwiazanie, bo tak jak mowisz pas przebiega dokladnie przez biodra wtedy. nie rozumiem tylko czemu konkurencja stosuje takie zagrywki i wysuwa bezsensowne argumenty;/
Awatar użytkownika
lilila

Post autor: lilila »

u nas to samo, dzieciaki juz duze, w fotelikach kiepsko, te pasy dla nas to zbawienie
Awatar użytkownika
Kaczucha

Post autor: Kaczucha »

lilila pisze: ↑07 lip 2019, 23:10 u nas to samo, dzieciaki juz duze, w fotelikach kiepsko, te pasy dla nas to zbawienie
dokładnie, wystarczy je prawidłowo załozyć. Przecież to tak jak z fotelikiem - że nikt się nie czepia producentów jak ktoś zamontuje go w samochodzie niepoprawnie nie?
Awatar użytkownika
lilila

Post autor: lilila »

my tez mielismy tradycyjne foteliki, ale dzieci kiedys z nich wyrastaja nie oszukujmy sie... teraz korzystamy ze skb i jestesmy zadowoleni, ta cala nagonka na te pasy to dzialanie konkurencji , sprzedaz spada wiec trzeba jakos probowac oslabic
Awatar użytkownika
fiona45

Post autor: fiona45 »

U nas jest i sprawdza się. Takie pasy Smart Kid Belt są z certyfikatem i testami wszystkimi . Można je szybko zamontować i przenieść do innego auta, jak jeździmy różnymi pojazdami.
Awatar użytkownika
Julietta88

Post autor: Julietta88 »

Smart Kid belt, jest bardzo dobrym rozwiązaniem jeśli mamy już dziecko takie w wieku 8 lat. U mnie bardzo wystaje za fotelik czy podkladke, dlatego dla mnie ten pasy okazał się bardzo pomocny ;) A właściwie dla mojego dziecka ;)
Awatar użytkownika
Halna

Post autor: Halna »

Nie, nie jest to dobre rozwiązanie. Znaczy jest dla dla starszych nastolatów i ewentualnie niskich dorosłych, ale żeby zastępować je za foteliki? NIGDY PRZENIGDY W ŻYCIU!!!!!! Tfu!
Awatar użytkownika
igorbo

Post autor: igorbo »

Halna pisze: ↑20 sty 2020, 13:27 Nie, nie jest to dobre rozwiązanie. Znaczy jest dla dla starszych nastolatów i ewentualnie niskich dorosłych, ale żeby zastępować je za foteliki? NIGDY PRZENIGDY W ŻYCIU!!!!!! Tfu!
chyba nie do konca ;) zobacz sobie wyniki https://jestempotrzebny.pl/bezpiecznie-w-aucie/ - zdobywa bardzo porownywalne do najlepszych fotelikow
Awatar użytkownika
wiola438

Post autor: wiola438 »

Jeśli o mnie chodzi, ja również polecałabym skorzystać z pasów Smart Kid Belt - https://smartkidbelt.com . To naprawdę fajne i wygodne rozwiązanie. Ceny nie są wygórowane, a prawda jest taka, że pasy gwarantują takie samo bezpieczeństwo jak i fotelik. Na stronie zresztą można sobie doczytać więcej szczegółów.
Olguś

Post autor: Olguś »

Tak, na stronie producenta można znaleźć przejrzysty i klarowny przekaz w tym wyniki atestu. Ostatnio nawet pojawił się komentarz do zmian w regulaminie EC44, warto przeczytać.
bajaa

Post autor: bajaa »

Nie wiem, ale mnie tam takie rozwiązania raczej nie przekonują. Aktualnie szukałam foteliki dla mojego dziecka i powiem wam, że przykładowo model COSMO https://avionaut.com/pl/foteliki/aviona ... =JeansC.04 na mnie zrobił pozytywne wrażenie . Widać, że starannie jest on wykonany.
dosiaa

Post autor: dosiaa »

Ja też jestem zdania takiego, że fotelik - to fotelik. Jak chodzi o mnie, to planuję zakupić foteliki samochodowe u firmy 8STARS. Słyszałam, że oni oferują foteliki pochodzące od sprawdzonych producentów, które spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa.
ODPOWIEDZ