tanie paczki

Wątek związany z życiem zawodowym, pracą, karierą. Podziel się swoją historią i planami na przyszłość.
Awatar użytkownika
uustka

tanie paczki

Post autor: uustka »

Jak można zaoszczędzić na nadaniu paczki? Ostatnio mam wrażenie że dużo płacę i bardzo mi się to nie podoba. Słyszę, że ludzie mówią że przesyłki wcale nie są takie drogie, a ja nie odnoszę takiego wrażenia... jest gdzieś opcja porównania cen różnych firm kurierskich?
Awatar użytkownika
rybitwa

Re: tanie paczki

Post autor: rybitwa »

uustka pisze: ↑11 cze 2021, 22:57 Jak można zaoszczędzić na nadaniu paczki? Ostatnio mam wrażenie że dużo płacę i bardzo mi się to nie podoba. Słyszę, że ludzie mówią że przesyłki wcale nie są takie drogie, a ja nie odnoszę takiego wrażenia... jest gdzieś opcja porównania cen różnych firm kurierskich?
Ja wiem że u brokerów kurierskich jest spory wybór w firmach. Dostępny jest na przykład szybki kurier dla firm albo dla osób indywidualnych. Polecam sobie sprawdzić
Awatar użytkownika
tratatata

Re: tanie paczki

Post autor: tratatata »

A patrzyliście na ofertę paczkomatów? Jak porównywałam cenowo to ten sposób nadawania paczek wydawał się mi najbardziej korzystny. I co tu dużo mówić - wygodny. Nie musisz czekać na kuriera, sprawdzać jakie mają godziny pracy w punktach nadania, nie trzeba stać w kolejkach. Nadać paczkę możesz nawet w nocy, w jednym paczkomacie kolejka to kolejny jest pewnie kawałek dalej. W moim mieście jest na pewno ponad 10 a to nie jest duże miasto wcale także naprawdę nie ma opcji żeby nie mieć gdzieś blisko paczkomatu. Jak chcecie dobrze paczkę spakować i nie mieć wątpliwości czy się zmieści to kartony do paczkomatów Inpost o gabarycie B w sieci zamówicie, mniejsze czy większe też mają w tym sklepie z opakowaniami.
ODPOWIEDZ