W jaki sposób wspieracie florę jelitową?
Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
W jaki sposób wspieracie florę jelitową?
Post autor: kaśka »
Macie jakieś sprawdzone, skuteczne sposoby?
Re: W jaki sposób wspieracie florę jelitową?
Post autor: łucja »
W zasadzie powinnam powiedzieć że jem zalecane w takiej sytuacji produkty no ale niewiele z nich lubię więc kupuje dodatkowo dobry probiotyk dla dorosłych bo wtedy mam pewność że jednak wspomagam mikrobiom
Post autor: Słomka »
Zażywam probiotyki każdego dnia. Córce podaję krople Multilac Baby, świetne jest to, że nie trzeba przechowywać ich w lodówce, a dodatkowo, że wystarczy podać raz dziennie. .
- pomorska
Jeśli o mnie chodzi to nie zapominam o probiotykach a biorę taki specjalny - proctolact który jest idealny dla osób z chorobami odbytu. Probiotyk ten skutecznie hamuje wzrost bakterii chorobotwórczych, będących częstą przyczyną stanów zapalnych odbytnicy i odbytu oraz ran okołoodbytowych
- Beatri
Do tej pory w ogóle o tym nie myślałam. Nie wiem dlaczego. Chyba za mało się o tym mówi, np. w mediach. A jelita to taki ważny organ. Dopiero jak moja babcia zachorowała na raka jelita grubego zaczęłam się tym interesować. Wkrótce czeka ją stomia i staram się jak najwięcej czytać na ten temat. Na razie tutaj znalazłam trochę przydatnej wiedzy https://www.stomia.pl/pl/po-zabiegu Jak coś znacie, czekam na rekomendacje.
- kolka
Flora jelitowa ma bardzo duży wpływ na organizm i zdrowie. Nie wiem czy wiecie, że jest taka metoda leczenia jak przeszczepienie mikrobity jelitowej czyli odpowiednich bakterii znajdujących się w kale od zdrowego dawcy. Na początku też byłam zaskoczona, ale jak poczytałam na stronie https://human-biome.com/ to jest naprawdę ogromna szansa dla wielu chorych. Dlatego warto zostać dawcą takiego materiału, jest tam wszystko dokładnie opisane łącznie z ankietą.
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski