Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Post autor: Ciętariposta »
Polecicie mi kogoś, kto naprawde ma dobre podejście do dzieci
i potrafi im pomóc (depresję przeczuwam u swojego nastolatka)
- Rejterada
Re: Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Jak tak, to polecę, psycholog dziecięcy gliwice: https://wdobrymkierunku.com/oferta/psyc ... e-i-slask/
Mają bardzo dobre podejście do maluchów i nastolatków w trudnym okresie i z przeróżnymi problemami,
z ich pomocy korzystało kilku młodych z mojej rodziny i naprawdę efekty widać było gołym okiem
Post autor: Łubi »
Też szukam dobrego specjalisty, moje dziecko ma problem z moczeniem nocnym i zastanawiam się, czy nie jest to właśnie problem, z którego rozwiązania może pomóc nam psycholog.Ciętariposta pisze: ↑19 lis 2020, 12:50 Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Post autor: pawła »
jeśli szukasz specjalisty to pomyśl o nefrologu specjalistę znadziesz przez tę stronę https://suchyporanek.pl/Łubi pisze: ↑29 cze 2021, 22:57Też szukam dobrego specjalisty, moje dziecko ma problem z moczeniem nocnym i zastanawiam się, czy nie jest to właśnie problem, z którego rozwiązania może pomóc nam psycholog.Ciętariposta pisze: ↑19 lis 2020, 12:50 Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Post autor: Kuśka »
Czyli lepiej szukać specjalisty, niż wybrać się do pediatry? Sama będę niedługo potrzebowała pomocy dla mojego dziecka.pawła pisze: ↑24 lip 2021, 17:30jeśli szukasz specjalisty to pomyśl o nefrologu specjalistę znadziesz przez tę stronę https://suchyporanek.pl/Łubi pisze: ↑29 cze 2021, 22:57Też szukam dobrego specjalisty, moje dziecko ma problem z moczeniem nocnym i zastanawiam się, czy nie jest to właśnie problem, z którego rozwiązania może pomóc nam psycholog.Ciętariposta pisze: ↑19 lis 2020, 12:50 Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Post autor: miźka11 »
Post autor: zośka »
Pediatra jak najbardziej, to lekarz pierwszego kontaktu, tak czy siak do specjalistów będziesz potrzebować skierowania od pediatry.Kuśka pisze: ↑26 lip 2021, 7:42Czyli lepiej szukać specjalisty, niż wybrać się do pediatry? Sama będę niedługo potrzebowała pomocy dla mojego dziecka.pawła pisze: ↑24 lip 2021, 17:30jeśli szukasz specjalisty to pomyśl o nefrologu specjalistę znadziesz przez tę stronę https://suchyporanek.pl/Łubi pisze: ↑29 cze 2021, 22:57
Też szukam dobrego specjalisty, moje dziecko ma problem z moczeniem nocnym i zastanawiam się, czy nie jest to właśnie problem, z którego rozwiązania może pomóc nam psycholog.
Dlaczego "niedługo" będziesz potrzebowała pomocy? Jeśli coś Cię martwi to nie ma na co czekać.
Post autor: Kuśka »
No właśnie niepokoi mnie, że moje dziecko nadal się moczy. Trzy miesiące temu moja córka skończyła 5 lat, z tego co czytam to już trochę długo. Do tej pory łudziłam się, że z tego wyrośnie, ale nic tego nie zapowiada.zośka pisze: ↑30 lip 2021, 11:32Pediatra jak najbardziej, to lekarz pierwszego kontaktu, tak czy siak do specjalistów będziesz potrzebować skierowania od pediatry.Kuśka pisze: ↑26 lip 2021, 7:42Czyli lepiej szukać specjalisty, niż wybrać się do pediatry? Sama będę niedługo potrzebowała pomocy dla mojego dziecka.pawła pisze: ↑24 lip 2021, 17:30
jeśli szukasz specjalisty to pomyśl o nefrologu specjalistę znadziesz przez tę stronę https://suchyporanek.pl/
Dlaczego "niedługo" będziesz potrzebowała pomocy? Jeśli coś Cię martwi to nie ma na co czekać.
No jak skończyła 5 lat to już zdecydowanie czas działać. Na stronie www.suchyporanek.pl jest baza lekarzy, na pewno znajdziesz kogoś w swojej okolicy. A jeszcze przed wizytą możesz sobie poprowadzić dziennik mikcji i kalendarz moczeniaKuśka pisze: ↑30 lip 2021, 12:32
No właśnie niepokoi mnie, że moje dziecko nadal się moczy. Trzy miesiące temu moja córka skończyła 5 lat, z tego co czytam to już trochę długo. Do tej pory łudziłam się, że z tego wyrośnie, ale nic tego nie zapowiada.
Post autor: Śrubka »
Jak powinien wyglądać taki dzienniczek mikcji? Jak długo go prowadzić, zanim pójdzie się do lekarza?zośka pisze: ↑31 lip 2021, 9:09
No jak skończyła 5 lat to już zdecydowanie czas działać. Na stronie www.suchyporanek.pl jest baza lekarzy, na pewno znajdziesz kogoś w swojej okolicy. A jeszcze przed wizytą możesz sobie poprowadzić dziennik mikcji i kalendarz moczenia
Dzienniczek mikcji prowadzisz np. przez 2 dni, ale ważne żeby to były 2 typowe dni, notujesz ile i kiedy dziecko pije i sika. Oprócz tego kalendarz moczenia nocnego, który prowadzisz przez miesiąc, niektórym wystarczają 2 tygodnie, ale nasza pani nefrolog chciała miesiąc.Śrubka pisze: ↑31 lip 2021, 17:18Jak powinien wyglądać taki dzienniczek mikcji? Jak długo go prowadzić, zanim pójdzie się do lekarza?zośka pisze: ↑31 lip 2021, 9:09
No jak skończyła 5 lat to już zdecydowanie czas działać. Na stronie www.suchyporanek.pl jest baza lekarzy, na pewno znajdziesz kogoś w swojej okolicy. A jeszcze przed wizytą możesz sobie poprowadzić dziennik mikcji i kalendarz moczenia
Możesz sobie pobrać tabelki w pdf do druku z www.suchyporanek.pl albo prowadzić zapiski w aplikacji, która tez jest tam do pobrania za darmo
Post autor: Ślązzak »
Mogę Ci podpowiedzieć żeby zerknęłam sobie do bazy specjalistów ze strony https://kataloglekarzy.telemedi.com/specjalizacja , tam znajdziesz psychologów, sprawdzisz to z Twojej okolicy ma najlepsze oceny (ludzie tam dają gwiazdki i komentarze co do konkretnych lekarzy), i dzięki temu będziesz mogła szybko wyłowić odpowiedniego specjalistę.Ciętariposta pisze: ↑19 lis 2020, 12:50 Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Tez plus,że można się do nich umówić na wizytę video czy tel, więc taki nastolatek mógłby być mniej skrępowany.
Post autor: Zyśka »
A czy miałyście styczność z alarmem wybudzeniowym? Podobno to dosyć skuteczna metoda, zastanawiam się nad zakupem dla swojego dziecka.Ślązzak pisze: ↑13 sie 2021, 10:32Mogę Ci podpowiedzieć żeby zerknęłam sobie do bazy specjalistów ze strony https://kataloglekarzy.telemedi.com/specjalizacja , tam znajdziesz psychologów, sprawdzisz to z Twojej okolicy ma najlepsze oceny (ludzie tam dają gwiazdki i komentarze co do konkretnych lekarzy), i dzięki temu będziesz mogła szybko wyłowić odpowiedniego specjalistę.Ciętariposta pisze: ↑19 lis 2020, 12:50 Psycholog dla dziecka na Śląsku - dobry gabinet?
Tez plus,że można się do nich umówić na wizytę video czy tel, więc taki nastolatek mógłby być mniej skrępowany.
To bardzo skuteczna metoda i często stosowana, zwykle już po kilku tygodniach sa efekty, ale trzeba pamiętać, że każde dziecko jest inne i czasami leczenie alarmem może trwac nawet 3 miesiąceZyśka pisze: ↑27 sie 2021, 6:56
A czy miałyście styczność z alarmem wybudzeniowym? Podobno to dosyć skuteczna metoda, zastanawiam się nad zakupem dla swojego dziecka.
Post autor: ulka555 »
Post autor: Gość »
Post autor: Gość »
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski