praca w Niemczech dla pielęgniarki - gdzie i z kim ?
Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
- qiqi
praca w Niemczech dla pielęgniarki - gdzie i z kim ?
No własnie moje drogie czy są tu na forum pielęgniarki, które zdecydowały się wyjechać z kraju do Niemiec i tam podjąć prace? nie interesuje mnie już praca w zawodzie, myślałam raczej nad opieką nad indywidualnymi pacjentami w ich domach np. Dajcie znać jak to u Was wygląda i czy się sprawdza?
- pursta
Re: praca w Niemczech dla pielęgniarki - gdzie i z kim ?
Jeśli chodzi Ci o podjęcie pracy w charakterze opiekunki osób starszych w Niemczech to śmiało zajrzeć możesz na http://bravecare.pl/pl/o-nas/ . Teraz coraz więcej osób decyduje się na wyjazd do takiej pracy. W Niemczech wzrasta zapotrzebowanie na opiekunki dlatego też to zajęcie jest bardzo cenione.
- evelajna
Kochana jak Niemcy Cię interesują to tylko DOLCE VITA. Ja wyjeżdżam z nimi od dawna i bardzop sobie chwale. Dobre stawki, sprawdzone i stałe zlecenia, premie. no jest wszystko czego pracownik może sobie zamarzyć.
- Kamilka
Mi się wydaje, że ogólnie opłaca się wyjeżdżać do pracy do Niemiec. Widziałam na przykład na stronie https://polandworkforce.com/malarz-budo ... niemczech/, że malarz budowlany może tam miesięcznie zarobić dużo więcej niż w Polsce. A może macie już z tym jakieś doświadczenia?
- qiqi
O bardzo dziękuje to już bardzo konkretna odpowiedz. Na pewno się z nimi skontaktuje, mam nadzieje, że szukają pracownikówevelajna pisze: ↑29 sty 2020, 16:43 Kochana jak Niemcy Cię interesują to tylko DOLCE VITA. Ja wyjeżdżam z nimi od dawna i bardzop sobie chwale. Dobre stawki, sprawdzone i stałe zlecenia, premie. no jest wszystko czego pracownik może sobie zamarzyć.
- maleństwo
W dzisiejszych czasach nie tylko pielęgniarki myślą o wyjeździe za pracą za granicę. Coraz więcej dobrych fachowców decyduje się właśnie na taki krok. W sumie to nie dziwię im się, gdyż chociażby w Niemczech mogą robić to samo ale za lepsze pieniądze. Widziałam nawet że coraz więcej firm świadczy takie usługi szukania tam pracy. Jak chociażby firma Inserv https://www.inserv.com.pl/ Jest to firma działająca wprawdzie dopiero od kilku lat ale za to z nimi każdy znajdzie pracę według swoich potrzeb.
- Aleks22
Witam,zalezy mi na rozporomowaniu swojego biznesu na rynku zagranicznym.Chętnie poznam Wasze opinie na temat baz firm. Czy byscie w takiej bazie firm zwiększa szanse na wspolprace? https://www.infobrokering.com.pl/baza-firm-niemieckich ? Chętnie poznam Wasze opinie. Co sądzicie Czy ktos z Was jest w takiej bazie firm? Mam swoja firme zajmujaca sie spedycja lekow.
- evelajna
qiqi tak z tego co wiem to Dolce Vita cały czas szuka pracowników. Jednak zapotrzebowanie na tego typu specjalistów wciąż rośnie, a Polscy są uważani za jednych z lepszych pracowników w tym segmencie więc warto skorzystać
- qiqi
evelajna dzięki, już się kontaktowałam z biurem i jak tylko będzie to możliwe będziemy się umawiać na spotkanie face to face w celu omówienia szczegółów także jestem jak najbardziej dobrej myśli
- JaninskaAnna
Post autor: JaninskaAnna »
Poszukaj tutaj http://gowork.pl/praca/niemcy;l w niemczech jest dużo pracy dla pielęgniarki
- partizantos
Post autor: partizantos »
W naszej okolicy jeden z lekarzy sam organizował pielęgniarki do Niemiec. Sporo ze szpitala odeszło, w końcu do granicy blisko, więc można codziennie dojeżdżać. Do tego biorą dyżury w prywatnych poradniach i naprawdę dobrze zarabiają. Jest firma, która ogarnia rozliczenia podatku w Niemczech dla tego personelu, dzięki czemu pielęgniarki nie muszą myśleć o formalnościach tylko skupiają się na opiece nad pacjentami.
- arielka
Jeśli chodzi o pracę opiekunki w Niemczech to warto zajrzeć sobie chociażby na stronę https://bravecare.pl/o-nas/ . Znajdziesz tam wiele wartościowych informacji właśnie w tym temacie. Coraz więcej osób decyduje się na podjęcie takiego zajęcia, ponieważ jest ono bardzo doceniane przez Niemców. Sama zastanawiam się nad takim rozwiązaniem.
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski