na problemy najlepsza terapia ?
Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
- verona
na problemy najlepsza terapia ?
czy ktoś z Was korzystał już może ze wsparcia psychotera[peuty i chodził na terapie ? jak efekty? doszlam ostatnio do wnisoku, ze jednak nie ejstem az tak silna jak sadzilam i ten strtes, ktory jest w moim zyciu od lat jest jednak bardziej destrukcyjny niz sie spodziewalam... wszystko mi sie wali - w pracy,w zyciu osobistym, w relacjach z czlonkami najblizszej rodziny... potrrzebuje chyba kogos kto pokaze mi w czym tkwi problem i pomoze mi spojrzec na to wszystko z innej perspektywy., chetnie przygarne namiary na kogos, kto prowadzi takie trapie w internecie ( pochodze z malej miejscowosci) z gory dziekuje!
- evelajna
Re: na problemy najlepsza terapia ?
ja mysle, ze w dzisiejszych czasach to kazdy z nas zyje w stresie, tylko jedni sobie z tym lepiej radza niz inni... taka jest prawda ;/ ja akurat zadnych tego typu doswiadczen nie mam ale mysle, ze ktos Ci tu doradzi w kwestii odpowiedniej placowki.
- reiva
hmmm ja mam za soba taki epizod, dośc dlugi bo w sumie moja terapia trwala dobrych kilka miesiecy. na pewno nie nastawiaj sie na zmiany z dnia na dzien... tak jak sama piszesz - wszystko sie kumulowalo latami wiec trzeba dac sobie tez czas na to by sobie z tym poradzic... ja korzystalam z pomocy psychoterapuetow pracujących w poradni Rymkiewicz System ( Wrocław). jak nie mozesz dojechać to spokojnie oni organizują też spotkania online.
- verona
bardzo ci dziekuje za tak szybka odpowiedz. bede sie z nimi kontaktowac i mam nadzieje,ze predzejh czy pozniej wyjde na porsta i w koncu wszystko zacznie sie ukladac po mojej mysli. cierpliwosci mi raczej nie brakuje wiec jestem pod tym katem pozytywnie nastawiona i mam nadzieje,ze nie okaze sie byc ,,beznadziejnym" przypadkiem ( podobno takich nie ma ale kto to wie.. ).reiva pisze: ↑09 cze 2020, 11:40 hmmm ja mam za soba taki epizod, dośc dlugi bo w sumie moja terapia trwala dobrych kilka miesiecy. na pewno nie nastawiaj sie na zmiany z dnia na dzien... tak jak sama piszesz - wszystko sie kumulowalo latami wiec trzeba dac sobie tez czas na to by sobie z tym poradzic... ja korzystalam z pomocy psychoterapuetow pracujących w poradni Rymkiewicz System ( Wrocław). jak nie mozesz dojechać to spokojnie oni organizują też spotkania online.
- reiva
na pewno sie uda ale pamioetaj - daj sobie czas, otworz sie na ta relacje z terapeuta, zaufaj mu. on nie rozwiaze problemow za Ciebie ale na pewno pomoze Ci spojrzec bardziej obiektywnie na siebie i samej dojsc do tego co Cie niepokoi, co Cie demotywuje czy sprawia Cio najwiecej truności. ja trzymam za ciebie kciuki 

- verona
dzięki reiv, poki co jest tak, ze ty wierzysz bardziej niz ja sama ale mam nadzieje, ze po kilku spotkaniach z psychoterapueta i ja nabiore takiego przekonania. chce sprobowac i dac sobie szanse na lepsze jutro... jestem juz po kontakcie z ta przychodnią Rymkiewicz System, jak tylko wroce z urlopu zaczynamy...
- Santiago
Mało jest takich osób, które są na tyle silne, aby wyjść z problemu bez pomocy psychologa. Nawet takich miejscach, gdzie leczy się uzależnienia potrzebne jest solidne wsparcie psychoterapeutów. Zanim jednak ktoś się zdecyduje na taki pobyt to powinien się zastanowić nad tym gdzie dokładnie chciałby się leczyć. Ranking Ośrodków Terapii wskazuje, że pod względem leczenia alkoholizmu najlepszy jest ośrodek Forest.
- reiva
no to trztmam kciuki i szczerze wierze, ze sie udaverona pisze: ↑29 lip 2020, 18:32 dzięki reiv, poki co jest tak, ze ty wierzysz bardziej niz ja sama ale mam nadzieje, ze po kilku spotkaniach z psychoterapueta i ja nabiore takiego przekonania. chce sprobowac i dac sobie szanse na lepsze jutro... jestem juz po kontakcie z ta przychodnią Rymkiewicz System, jak tylko wroce z urlopu zaczynamy...

- Rubikon
Oczywiście, że na problemy niezbędna i najlepsza jest terapia. Jednak zawsze warto się zastanowić, na jaką placówkę leczniczą się zdecydować. Jakiś czas się rozglądałam za najlepszym miejscem dla mojego brata i doszłam do wniosku, ze Ośrodek Terapii Wiosenna będzie idealny pod każdym względem. Funkcjonuje już od 2009 r. i personel ma bardzo duże doświadczenie w terapiach. Najważniejsze są jednak pozytywne opinie podopiecznych.
- Barcik
Warto chodzić na terapie gdy ma się dolegliwości natury psychicznej. Coraz więcej osób, które są w uzależnieniu korzysta z takiej właśnie formy leczenia. Gdy kuzynka potrzebowała pobytu w odpowiedniej placówce to stwierdziliśmy, że najlepszy dla niej będzie prywatny Ośrodek terapii uzależnień Nefo.
Post autor: Nikoś »
Zależy na jakie problemy ale u moich rodziców bardzo pomogła terapia małżeńska w ośrodku Forest. Ośrodek bardzo przytulny w malowniczym miejscu, super opieka terapeutów i bardzo dobre warunki. Rodzice czuli się jak w sanatorium i byli bardzo zadowoleni a ich małżeństwo odżyło.
Post autor: Eluńka »
Na szczęście dzisiaj jesteście w stanie znacznie skuteczniej poradzić sobie z problemami, które Was spotykają. Jeśli zastanawiacie się nad tym, gdzie poszukać pomocy, to zdecydowanie dobrym wyborem będzie klinika https://psychomedic.pl/psychiatra-katowice/ Tam zajmą się Wami najlepsi psychiatrzy, więc nie zwlekajcie z sięgnięciem po ich wsparcie.
- arbuzek
Powiem Ci, że jeżeli od dłuższego czasu czujesz się przygnębiony, nie masz chęci do życia ani do wykonywania podstawowych czynności, to może faktycznie warto zgłosić się do specjalisty. Wiem, że Interior Opole oferuje tego typu usługi w swojej placówce, więc myślę, że powinieneś się z nimi skontaktować w wolnej chwili. Możesz skorzystać z usług psychologa lub psychoterapeuty. Wszystko zależy od Ciebie.
Post autor: ścianka »
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy zgodzi się na taka terapię lecz uważam, że w przypadku jakichkolwiek problemów warto zwrócić się po pomoc do specjalistów. To też jak dowiedziałam się, o problemie alkoholowym naszego brata to postanowiłam od razu działać. I tak na sam początek znalazłam ośrodek Mental Relax w którym to znalazłam bardzo dobre warunki pobytu oraz świetnych specjalistów. Także mam nadzieję, ze brat zgodzi się na pobyt w tym ośrodku.
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski