Kryzys rodzinny po przeprowadzce
Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
- Rachela_72
Kryzys rodzinny po przeprowadzce
Post autor: Rachela_72 »
Ostatni rok można opisać w książce "Jak zmienić życie rodziny w piekło". Pewnie zapytacie co się stało. Zaczęło się dobrze. Mój mąż dostał propozycję pracy w innym mieście. Jego firma otwierała nowy oddział i potrzebowali tam "swojego człowieka". Nowe miasto, ale zapewniali mieszkanie i większą kasę. Uznaliśmy, że to dobry pomysł, przygoda. Pierwsze tygodnie okazały się super. My z mężem czuliśmy się jak na miesiącu miodowym, dzieciaki wyszystkigo ciekawe. NIestety potem, jak zaczęło się sypać, to wszystko. Mąż zaczął przesiadywać dłużej w pracy. Dzieci zupełnie nie odnalazły się w szkole. Syn ciągle ma z kimś na pieńku, a córka czuje się wyalienowana. Ostatnio stwierdziła że nie będzie nic jeść prócz kaszy bo jest za gruba. Nie rozmawiamy ze sobą tylko się kłócimy... Makabra.Nie wiem już sama co robić.
- Dobrochna-71
Re: Kryzys rodzinny po przeprowadzce
Post autor: Dobrochna-71 »
uchhh, ale się dzieje u Was, faktycznie. Jeżeli mogę coś zaproponować, to chyba przydałaby się psychoterapia. I to wszystkim. Oczywiście nie czuj się urażona, ale myślę że łatwiej będzie Wam się dogadać
- alina_86
No, terapia rodzinna pomaga, pod warunkiem, że prowadzi ją dobry terapeuta...
- Rachela_72
Post autor: Rachela_72 »
A macie może namiary na kogoś sprawdzonego?
- alina_86
Skontaktuj się z Poradnią Salomon, wiem, że oni prowadzą takie terapie
- natasza85
U nas też nie jest wesoło, przeprowadzka do innego kraju. Miało być łatwiej, lepsze pensje,pomoc państwa kindergeld Bolesławiec , większe mieszkanie, nowe wyzwania. Niestety to wszystko okazało się jedną wielką samotnią. Większe puste mieszkanie, więcej pieniędzy ale nie ma z kim ich wydawać, nowe wyzwania stały się nowymi strachami. Może to chwilowy kryzys,oby bo żyć tak się nie da.
- JolaZ
Warto w takim razie postawić na pomoc specjalistów którzy będą w stanie pomóc Wam w wyjściu z tego kryzysu z partnerem. Dlatego polecam w wolnej chwili sprawdzić osobom z Łodzi i okolic Poradnię Salomon http://www.poradniasalomon.pl/terapia-par-i-malzenstw gdzie znajdziecie osoby o dużej empatii i wiedzy jak wpłynąć na nasze postępowanie, abyśmy pokochali się na nowo. Nam pomogli i teraz jest jak dawniej, trzymam kciuki i za Was!
Post autor: Eluńka »
Problem tworzy się w chwili, gdy już nie jesteście w stanie poradzić sobie z natłokiem obowiązków i spraw, które dzieją się wokół Was. Wtedy już warto pomyśleć o tym, by w https://psychomedic.online/ znaleźć odpowiedniego psychologa i skorzystać z jego pomocy mentalnej. To może być najbardziej racjonalnym pomysłem.
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski