Kryzys rodzinny po przeprowadzce

Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
Awatar użytkownika
Rachela_72

Kryzys rodzinny po przeprowadzce

Post autor: Rachela_72 »

Ostatni rok można opisać w książce "Jak zmienić życie rodziny w piekło". Pewnie zapytacie co się stało. Zaczęło się dobrze. Mój mąż dostał propozycję pracy w innym mieście. Jego firma otwierała nowy oddział i potrzebowali tam "swojego człowieka". Nowe miasto, ale zapewniali mieszkanie i większą kasę. Uznaliśmy, że to dobry pomysł, przygoda. Pierwsze tygodnie okazały się super. My z mężem czuliśmy się jak na miesiącu miodowym, dzieciaki wyszystkigo ciekawe. NIestety potem, jak zaczęło się sypać, to wszystko. Mąż zaczął przesiadywać dłużej w pracy. Dzieci zupełnie nie odnalazły się w szkole. Syn ciągle ma z kimś na pieńku, a córka czuje się wyalienowana. Ostatnio stwierdziła że nie będzie nic jeść prócz kaszy bo jest za gruba. Nie rozmawiamy ze sobą tylko się kłócimy... Makabra.Nie wiem już sama co robić.
Awatar użytkownika
Dobrochna-71

Re: Kryzys rodzinny po przeprowadzce

Post autor: Dobrochna-71 »

uchhh, ale się dzieje u Was, faktycznie. Jeżeli mogę coś zaproponować, to chyba przydałaby się psychoterapia. I to wszystkim. Oczywiście nie czuj się urażona, ale myślę że łatwiej będzie Wam się dogadać
Awatar użytkownika
alina_86

Post autor: alina_86 »

No, terapia rodzinna pomaga, pod warunkiem, że prowadzi ją dobry terapeuta...
Awatar użytkownika
Rachela_72

Post autor: Rachela_72 »

A macie może namiary na kogoś sprawdzonego?
Awatar użytkownika
alina_86

Post autor: alina_86 »

Skontaktuj się z Poradnią Salomon, wiem, że oni prowadzą takie terapie
Awatar użytkownika
natasza85

Post autor: natasza85 »

U nas też nie jest wesoło, przeprowadzka do innego kraju. Miało być łatwiej, lepsze pensje,pomoc państwa kindergeld Bolesławiec , większe mieszkanie, nowe wyzwania. Niestety to wszystko okazało się jedną wielką samotnią. Większe puste mieszkanie, więcej pieniędzy ale nie ma z kim ich wydawać, nowe wyzwania stały się nowymi strachami. Może to chwilowy kryzys,oby bo żyć tak się nie da.
Awatar użytkownika
JolaZ

Post autor: JolaZ »

Warto w takim razie postawić na pomoc specjalistów którzy będą w stanie pomóc Wam w wyjściu z tego kryzysu z partnerem. Dlatego polecam w wolnej chwili sprawdzić osobom z Łodzi i okolic Poradnię Salomon http://www.poradniasalomon.pl/terapia-par-i-malzenstw gdzie znajdziecie osoby o dużej empatii i wiedzy jak wpłynąć na nasze postępowanie, abyśmy pokochali się na nowo. Nam pomogli i teraz jest jak dawniej, trzymam kciuki i za Was!
Awatar użytkownika
molko

Post autor: molko »

Może warto skorzystać z porad doradcy życiowego https://uzdrowicielzeswiatla.pl/ Wspiera osoby w trudnej sytuacji życiowej. Pomógł mojej kuzynce w walce z depresją.
Eluńka

Post autor: Eluńka »

Problem tworzy się w chwili, gdy już nie jesteście w stanie poradzić sobie z natłokiem obowiązków i spraw, które dzieją się wokół Was. Wtedy już warto pomyśleć o tym, by w https://psychomedic.online/ znaleźć odpowiedniego psychologa i skorzystać z jego pomocy mentalnej. To może być najbardziej racjonalnym pomysłem.
ODPOWIEDZ