Kryminały - jakie ciekawe polecicie do lektury?
Od dłuższego czasu czytam te wszystkie popularne z czołówek rankingów i mam wrażenie,
że przeczytałam już totalnie wszystko ha!
Czy może na waszej liście takich książek są jakieś nowości czy nisze, do których warto zerknąć chociaż nie mówi się o nich tak głośno jak o Nesbo, Mrozie, Kingu czy innych topowych nazwiskach?
Widziałam ostatnio zapowiedź kryminału Alex Sand, Pan Strach, i w sumie po okładce to bym wzięła,
ale jeszcze go nie można kupić, dopiero w maju 2022, dlatego chętnie zdam się na wasze inne podpowiedzi.
Zarzuććie coś plis.
Kryminały - jakie ciekawe polecicie do lektury?
Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
Re: Kryminały - jakie ciekawe polecicie do lektury?
Post autor: łopian »
Bardzo ciekawa okładka, taka przykuwająca
A co do pytania, to oczywiście że czasem sięgam po nieznanych autorów, nie mam jakiegoś takiego mega przywyczajenie że musi być tylko to , co mnie poraża ilością nagród, blasku fleszy i znanym nazwiskiem, czasami nawet lubię sobie poczytać kompletnych debiutantow bo też potrafią zaskoczyć i nie jest to jakieś bardzo sztampowe.
Pomysł, kreacja, - to wszystko ma wg mnie znaczenie.
Ostatnio czytałem kilka takich całkiem fresz książek i super wrażenia.
A co do pytania, to oczywiście że czasem sięgam po nieznanych autorów, nie mam jakiegoś takiego mega przywyczajenie że musi być tylko to , co mnie poraża ilością nagród, blasku fleszy i znanym nazwiskiem, czasami nawet lubię sobie poczytać kompletnych debiutantow bo też potrafią zaskoczyć i nie jest to jakieś bardzo sztampowe.
Pomysł, kreacja, - to wszystko ma wg mnie znaczenie.
Ostatnio czytałem kilka takich całkiem fresz książek i super wrażenia.
Re: Kryminały - jakie ciekawe polecicie do lektury?
Post autor: Kopper »
a ja to w ogóle nie czytam po necie opinii o książkach i się nimi nie sugeruje bo niektóre to takie koszmary są, że dajcie spokój. Czytałem kiedyś świetną pozycję thrillerową a potem w necie patrzę, a jakieś prostaki ze slownictwem poziomu gleby zjechały tę ksiazke strasznie.
Ja bym nawet jej nie kupił po przeczytaniu takich opinii, więc dzięki bogu że mnie nie podkusiło i nie czytałem, Trzeba sie samemu przekonać, anie wierzyć burakom od dziwnych recenzji na pół strony, jak to niektórzy dodają
Ja bym nawet jej nie kupił po przeczytaniu takich opinii, więc dzięki bogu że mnie nie podkusiło i nie czytałem, Trzeba sie samemu przekonać, anie wierzyć burakom od dziwnych recenzji na pół strony, jak to niektórzy dodają
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski