Kryminały - jakie ciekawe polecicie do lektury?

Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
cześka

Post autor: cześka »

Od dłuższego czasu czytam te wszystkie popularne z czołówek rankingów i mam wrażenie,
że przeczytałam już totalnie wszystko ha!

Czy może na waszej liście takich książek są jakieś nowości czy nisze, do których warto zerknąć chociaż nie mówi się o nich tak głośno jak o Nesbo, Mrozie, Kingu czy innych topowych nazwiskach?

Widziałam ostatnio zapowiedź kryminału Alex Sand, Pan Strach, i w sumie po okładce to bym wzięła,
Obrazek
ale jeszcze go nie można kupić, dopiero w maju 2022, dlatego chętnie zdam się na wasze inne podpowiedzi.

Zarzuććie coś plis.
łopian

Re: Kryminały - jakie ciekawe polecicie do lektury?

Post autor: łopian »

Bardzo ciekawa okładka, taka przykuwająca ;)

A co do pytania, to oczywiście że czasem sięgam po nieznanych autorów, nie mam jakiegoś takiego mega przywyczajenie że musi być tylko to , co mnie poraża ilością nagród, blasku fleszy i znanym nazwiskiem, czasami nawet lubię sobie poczytać kompletnych debiutantow bo też potrafią zaskoczyć i nie jest to jakieś bardzo sztampowe.

Pomysł, kreacja, - to wszystko ma wg mnie znaczenie.

Ostatnio czytałem kilka takich całkiem fresz książek i super wrażenia.
Kopper

Re: Kryminały - jakie ciekawe polecicie do lektury?

Post autor: Kopper »

a ja to w ogóle nie czytam po necie opinii o książkach i się nimi nie sugeruje bo niektóre to takie koszmary są, że dajcie spokój. Czytałem kiedyś świetną pozycję thrillerową a potem w necie patrzę, a jakieś prostaki ze slownictwem poziomu gleby zjechały tę ksiazke strasznie.
Ja bym nawet jej nie kupił po przeczytaniu takich opinii, więc dzięki bogu że mnie nie podkusiło i nie czytałem, Trzeba sie samemu przekonać, anie wierzyć burakom od dziwnych recenzji na pół strony, jak to niektórzy dodają
ODPOWIEDZ