Koktajle owocowe czy soki?
Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
- pomorska
Re: Koktajle owocowe czy soki?
Myślę że koktajle owocowe są zdrowsze. Widziałam tu http://www.kuchniajogurtowa.pl/koktajle.html przepisy na koktajle owocowe kilka fajnych przepisów na nie. Na przykład koktajl białkowy jest świetny po treningu, jest idealnym rozwiązaniem na szybki posiłek po natężonym wysiłku fizycznym. Białko jest niezbędne do naprawy tkanek uszkodzonych podczas ćwiczeń oraz budowy nowych, np masy mięśniowej
- Kalia
Re: Koktajle owocowe czy soki?
Dziewczyny, zarówno koktajle jak i soki są zdrowe (rzecz jasna naturalne, najlepiej własnej roboty). Soki są lekkostrawne, zaś koktajle zawierają więcej błonnika, zatem wybór zależy w dużej mierze od naszych indywidualnych potrzeb. Nie zapominajmy jednak o piciu wody. Do posiłku albo zaraz po jest najlepsza, jako że nie mieszamy wówczas składników i nie dokładamy sobie kalorii. U nas w domu zwyczaj picia wody mineralnej jest na porządku dziennym. Nawet myślę o zamówieniu dystrybutora z wodą źródlaną. Wydaje mi się że dystrybutor wody jest praktyczniejszy niż butelki o małej pojemności- bardziej ekonomiczny i ekologiczny, bo nie zapełnia się wiecznie kosza plastikiem.
Wróć do „Porady - pytania i odpowiedzi”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski