Czy warto uczyć się Chińskiego?

Borykasz się z codziennymi trudnościami? Nie wiesz jak sobie poradzić w trudnej sytuacji? Opowiedz, co Cię gnębi, a postaramy się Ci pomóc!
Awatar użytkownika
Dembko

Czy warto uczyć się Chińskiego?

Post autor: Dembko »

Jak myślicie? Czy w obecnych czasach kiedy jakby nie patrzeć angielski znają już wszyscy, a Chiny stają się coraz bardziej liczącą gospodarką czy warto pomyśleć o rozpoczęciu nauki języka Chińskiego? Może ktoś z Was się uczy na własną rękę i może coś doradzić?
Awatar użytkownika
Karolina

Re: Czy warto uczyć się Chińskiego?

Post autor: Karolina »

Według mnie każdego języka warto się uczyć. A jeśli w przyszłości chcesz pracować w firmie mającej styczność z Chinami, to nauka języka jest dobrym wyborem. Z tego co kojarzę sama gramatyka nie jest taka trudna.
Awatar użytkownika
ulka55

Post autor: ulka55 »

Jeśli interesuje cię ten język to dlaczego miałabyś się go nie nauczyć? Rób to na co masz ochotę. Ja chcę uczyć się angielskiego z pomocą tej platformy - https://ellalanguage.com/pl/ Chcę podróżować a angielski z pewnością mi to ułatwi. Jak już opanuję ten język wezmę się za hiszpański
Awatar użytkownika
Marcelka

Post autor: Marcelka »

No wlasnie ,a co sadzicie o nauce jezyka obcego siedzac w domu? Poprzez wideokonferencje z nauczycielami? Wydaje mi sie, ze to dosc ciekawa opcja no i na dodatek - sporo tansza - zobaczcie sami ofertę edueduonline https://edueduonline.pl/metoda Mają praktyczne metody nauki języka i mysle ze mozna je zastosowac w nauce takze wielu innych jezykow ,takze warto zapoznac sie z ich ofertą
Awatar użytkownika
Kamilka

Post autor: Kamilka »

Moim zdaniem języków ogólnie warto się uczyć, nie tylko angielskiego, ale właśnie również takich bardziej niespotykanych. Ja na przykład planuję zapisać się na kurs języka szwedzkiego w szkole https://www.profi-lingua.pl/kursy-jezykowe/szwedzki. Co sądzicie o takim pomyśle?
Jąkała

Post autor: Jąkała »

Ja podjęłam się karkołomnej próby nauki Chińskiego w domu, jednak nie wychodziło mi to zbytnio dobrze... W końcu zmotywowałam się i postanowiłam zapisać na zajęcia do Storia International, na początku było jeszcze trudnej niż przy samodzielnej nauce, ale łatwiej było robić postępy :) Teraz umiem całkiem płynnie mówić po Chińsku i jestem bardzo dumna z siebie :D
Krzyś

Post autor: Krzyś »

Zdecydowanie warto! Przecież to język, którym posługuje się najwięcej osób na świecie. Dodatkowo przecież większość firm ma swoje fabryki i siedziby w Chinach. Ja się uczę aktualnie języka Chińskiego dla przedsiębiorców w Storia International jestem bardzo zadowolony :) Postępy są bardzo szybko zauważalna i mam nadzieję, że pozwoli mi to w jakiś sposób rozwinąć biznes.
jaśka

Post autor: jaśka »

Uważam, że warto :) Sama uczę się od jakiegoś czasu w Storia International i jestem bardzo zadowolona z efektów nauki. Jak sama próbowałam to nigdy nie było to samo, bardzo trudno było mi się zebrać. Brak motywacji itp. Teraz mam motywację i świetnych nauczycieli :)
ODPOWIEDZ