przetwory domowe

Masz problem w pracy, z którym nie możesz się uporać? Utknąłeś w trakcie pisania tekstu lub tłumaczenia i nie wiesz, co dalej? Radzimy, dyskutujemy, pomagamy.
pięć

przetwory domowe

Post autor: pięć »

Co myślicie o temacie: pasteryzacja żywności? Pasteryzujecie przetwory czy w jakiś inny sposób je utrwalacie? Czy może w ogóle nie robicie przetworów? Jak to u Was wygląda? może podzielicie się jakimś przepisem?
imśia

Re: przetwory domowe

Post autor: imśia »

nie mam dostępu do własnych warzyw i owoców więc kupuję gotowe, można kupić na szczeście fajnej jakości produkty, lubię dżemy łowicz, dzieciaki lubią te wersje gładkie
GrażynaM

Post autor: GrażynaM »

Z łowicza sa bardzo dobre np powidła śliwkowe, które ja używam głównie do piernika staropolskiego, który piekę na Boże Narodzenie ;)
aśka

Post autor: aśka »

GrażynaM pisze: ↑30 lis 2020, 22:44 Z łowicza sa bardzo dobre np powidła śliwkowe, które ja używam głównie do piernika staropolskiego, który piekę na Boże Narodzenie ;)

Osobiście mogę polecić ci sklep internetowy Eterno - mają najlepsze domowe i ekologiczne przetwory. Znajdziesz tam konfiturę śliwkową, owoce w syropie oraz wiele innych produktów wartych posmakowania :)
Awatar użytkownika
Kamilka

Post autor: Kamilka »

Ja bardzo często robię jakieś domowe przetwory. Uważam, że są one lepsze niż takie kupione w sklepie ;) Ostatnio dostałam od znajomej z ogrodu sporo owoców pigwy i też chciałabym z nich coś zrobić. Czy ktoś z Was wie może, jak zrobić syrop z pigwy? Czy znacie na to jakieś sprawdzone, zaufane przepisy? Myślę, że warto mieć taki syrop, żeby móc dodać sobie do herbaty w okresie jesienno-zimowym ;)
ODPOWIEDZ