Jak poradzić sobie z kryzysem?

Masz problem w pracy, z którym nie możesz się uporać? Utknąłeś w trakcie pisania tekstu lub tłumaczenia i nie wiesz, co dalej? Radzimy, dyskutujemy, pomagamy.
Awatar użytkownika
Marlena_61

Jak poradzić sobie z kryzysem?

Post autor: Marlena_61 »

Hej! Jestem raczej pogodną i uśmiechniętą osobą, ale ostatnio bardzo odczuwam skutki izolacji w domu. Moglibyście polecić dobrego terapeutę? Najlepiej online.
Awatar użytkownika
fabia_73

Re: Jak poradzić sobie z kryzysem?

Post autor: fabia_73 »

Doskonale Ciebie rozumiem. Ja od kilku tygodni korzystam z konsultacji psychologicznych w Synapsie i czuję się dużo lepiej :)
Awatar użytkownika
Kalia

Post autor: Kalia »

Dziewczyny,psycholog może pomóc ale najważniejsze jest to by nie dać się zwariować. Niektóre z Was być może za bardzo wzięły do siebie pojęcie "izolacji". Druga rzecz- spędzając czas w domu zawsze warto znaleźć sobie jakieś kreatywne zajęcie. Najlepiej takie, które wymaga nieco wysiłku fizycznego- np. treningi. Mając więcej czasu można też bardziej skupić się na zdrowym, regularnym jedzeniu. Na blogu https://onedaymore.pl/blog/dobre-odzywi ... ac-w-domu/ znalazłam nawet takie porady, chyba specjalnie opracowane pod sytuację, dotyczące zagadnienia jak nie przytyć siedząc w domu. Naprawdę wartościowy artykuł szczególnie dla tych osób, które mają np. pracę zdalną lub obawiają się nadal o swoje zdrowie ograniczając aktywność poza miejscem zamieszkania.
Myślcie też bardziej optymistycznie i koniecznie racjonalnie, świat wraca do życia.
Awatar użytkownika
wernon

Post autor: wernon »

W Legnicy korzystałem z Legnickiego Centrum Psychologicznego http://psychologlegnica.com/ i bardzo dobrze się u mnie sprawdzili. Miałem kryzys po stracie pracy. Dzięki nim wyszedłem na prostą i o tym etapie mojego życia już prawie nie pamiętam.
rorian

Post autor: rorian »

Jeśli chodzi o wybór formy terapii, warta uwagi jest terapia grupowa Jest to szczególnie pomocne dla osób, które cierpią z powodu lęków społecznych czy niskiej samooceny. W grupie można poczuć się bezpiecznie i zrozumieć, że nie jest się w swoich problemach osamotnionym. Psychoterapia grupowa może być również korzystna dla osób, które chcą popracować nad umiejętnościami interpersonalnymi i lepiej komunikować się z innymi
ODPOWIEDZ