Dziwne wypryski na twarzy: do lekarza czy dermatologa?

Masz problem w pracy, z którym nie możesz się uporać? Utknąłeś w trakcie pisania tekstu lub tłumaczenia i nie wiesz, co dalej? Radzimy, dyskutujemy, pomagamy.
Awatar użytkownika
Rejterada

Dziwne wypryski na twarzy: do lekarza czy dermatologa?

Post autor: Rejterada »

Dziwne wypryski na twarzy: do lekarza czy dermatologa z tym iść?
takie jakby kropeczki jakby wysypka czy nie wiem,
powinnam iść do przychodni czy pozarażam ludzi?
Awatar użytkownika
Walter

Re: Dziwne wypryski na twarzy: do lekarza czy dermatologa?

Post autor: Walter »

Ja bym chyba jednak zabrał się z tym do dermatologa, lekarze i tak mają teraz dużo zajęć na głowie,
a dermatolog np z https://www.dermoklinika.pl/dermatologi ... /pokrzywka
to zaraz Ci powie, czy to np. pokrzywka na twarzy czy może coś bardziej powaznego,
co będzie trzeba leczyć jakoś bardziej specjalistycznego.

Zawsze najlepiej fachowców pytać wg mnie
Awatar użytkownika
majka94

Post autor: majka94 »

Teraz trudno dostać się do przychodni, ale do specjalisty można się umówić, choćby online. Ja znalazłam ciekawą ofertę dermatologa z Warszawy https://cmp.med.pl/cmp-bialoleka/dermatolog/ . Mają gabinet na Białołęce, nie powinno być problemu z dojazdem. W ich zakresie leczenia są m.in. problemy z trądzikiem czy opryszczką. Jeśli nigdy nie miałaś takich problemów ze skórą, to idź od razu do specjalisty.
Kirwiłka

Post autor: Kirwiłka »

Zawsze trzeba stwierdzić jaka jest przyczyna, mnie zszedł trądzik po tym jak mój ginekolog przepisał mi antykoncepcję. Od kiedy biorę belarę to mam spokój. Ale u mnie trądzik był na podłożu hormonalnym, dlatego pomogła mi anty, zawsze trzeba isc do lekarza ,nie można się leczyć samemu.
dżesa

Post autor: dżesa »

mój dermatolog przepisał mi kilka robionych w aptece kosmetyków, w DOZ zapłaciłam za nie nieduże pieniądze, a szybko mi te kosmetyki zroibli, to chyba jedno z niewielu miejsc gdzie jest jeszcze możliwość takie kosmetyki zrobić, mi to bardzo poprawiło cerę
ODPOWIEDZ