Co na zaparcia??
Masz problem w pracy, z którym nie możesz się uporać? Utknąłeś w trakcie pisania tekstu lub tłumaczenia i nie wiesz, co dalej? Radzimy, dyskutujemy, pomagamy.
Co na zaparcia??
Post autor: myśliwa »
Starsza córka ma teraz nauczanie online i dużo czasu spędza przed komputerem. Pojawiły się bóle kręgosłupa oraz problem z zaparciami. Wszystko to z powodu braku aktywności. Gorzej tak naprawdę, kiedy zaczyna to pojawiać się często u większych dzieciaków, gdyż nie jest to normalny stan. Co radzicie zrobić?
Re: Co na zaparcia??
Post autor: wisłapałyń »
Nie ma chyba lepszej rzeczy niż Goko, to wspaniały przyrząd, dzięki niemu pozbędziemy się problemu zaparć oraz hemoroidów. Dziś nie trzeba brać leków, wystarczą takie przemyślane i dobrze zaprojektowane urządzenia, dzięki nim wypróżnianie będzie odbywać się bez żadnych problemów. Urządzenie może być używane przez osoby w każdym wieku.
- kalinowa
U dzieci zaparcia zdarzają się dość często więc nie ma co się dziwić że pojawiły się też w takiej sytuacji. Teraz musisz zrobić wszystko żeby zmienić nawyki dziecka, sprawić by miała lepszą aktywność, dietę, pomoże też xenna balance juniormyśliwa pisze: ↑20 cze 2021, 8:03 Pojawiły się bóle kręgosłupa oraz problem z zaparciami. Wszystko to z powodu braku aktywności.
Post autor: migdałka »
U mnie też się zdarzały ale zmieniłam dietę, dużo wody piję i stosuję probiotyk proktologiczny ProctoLact-M który wspomaga odbudowę flory jelitowej w szczególności końcowego odcinka tzn odbytu i odbytnicy. Mam skłonności do powstawania hemoroidów więc tym bardziej muszę tego pilnować.
Post autor: DianaSzymańska »
Mam dwoje dzieci i jedno ma czasami takie zaparcia ....a odżywiają się tak samo. Razowy chleb jest u nas na porządku dziennym, produkty z błonnikiem + piją dużo wody i jedzą owoce. Nasze problemy z zaparciami pojawiają się kiedy jedziemy w podróż i teraz byliśmy za granicą i problem się powtórzył. Dobrze, że zabrałam ze sobą czopki eva qu bambini, które ratują takie sytuację. Czopki mają właściwości musujące i po aplikacji wydzielają wodę, która jest naturalnym poślizgiem dla kału. Czopki są dla dzieci w przedziale wiekowym od 2-12 lat po 12 roku życia można już stosować wersję eva qu.
Post autor: sabinka »
To dość specjalistyczny probiotyk, nie w każdym przypadku będzie potrzebny taki. Moim zdaniem można spokojnie zastosować też na przykład Narum Caps, to też bardzo dobry probiotyk z dobrym składem który zadba o pracę jelit i sprawi że będzie ona bardziej 'systematyczna'migdałka pisze: ↑26 sie 2021, 13:57 U mnie też się zdarzały ale zmieniłam dietę, dużo wody piję i stosuję probiotyk proktologiczny ProctoLact-M który wspomaga odbudowę flory jelitowej w szczególności końcowego odcinka tzn odbytu i odbytnicy. Mam skłonności do powstawania hemoroidów więc tym bardziej muszę tego pilnować.
Post autor: Lucy »
U nas też czopki eva qu bambini bardzo pomogły przy zaparciach czynnościowych. Sa to trudne do wyleczenia zaparcia, bo problemem nie jest zła dieta, ale psychiczne złe nastawienie do zrobienia kupy. Naprawdę czasami nie wiadomo czemu dziecko nie chce iść do toalety, a potem problem sie nawarstwia i sam nakręca. Wtedy czopki ratują sytuację. Rozmiękczają zalegające masy i po około 15 minutach dziecko musi iść do łazienki. Kupke robi bez bólu - dzięki czemu przestaje kojarzyć wizytę w toalecie z czymś nieprzyjemnym. I wtedy jest szansa na zażegnanie problemu.
Post autor: Gość »
na pewno dieta bedzie koniecznoscia, do tego slyszalam ze odpowiednie nawodnienie i ruch wiele zmienia. Dobrze by bylo sie skonsultowac z porzadnym dietetykiem
Post autor: halinka80 »
Zaparcia mogą być naprawdę uciążliwe, ale odpowiednia dieta i nawodnienie to podstawa. Oprócz tego, warto wypróbować Intesta Tempo. Maślan sodu zawarty w tym produkcie wspiera regenerację nabłonka jelitowego, a laktitol pomaga w regulacji wypróżnień, działając łagodnie przeczyszczająco.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski
- ↳ HOT plotki - Gwiazdy - Influencerzy