To spora firma, która ma oddziały w całej Polsce i zajmuje się instalacjami fotowoltaicznymi. A że przymierzam się do takowej inwestycji dlatego szukam informacji o firmie Hymon dlatego że w mojej okolicy mają akurat biuro. Byłoby mi więc wygodnie żeby właśnie oni zainstalowali na moim dachu panele PV.
Tu ich strona https://hymon.pl/oferta/panele-fotowoltaiczne/
Będę wdzięczny za opinię o ich rzetelności
Firma Hymon jest ok?
Polecamy firmy i usługi, niekoniecznie związane z pracą.
Re: Firma Hymon jest ok?
Post autor: Bolekś »
Nie za bardzo, lepiej wziąć średniej wielkości firmę. Tam ekipy to podwykonawcy , dość drogo . Dużo obiecują a jak podpiszesz to czekasz , czekasz , czekasz ..
Post autor: Fotowoltaiką »
Cześć , mamy własne brygady podeslij rodzaj dachu, zdjęcie , lokalizacje , rachunki . Coś oszacujmy pomożemy. W mailu zostaw telefon - oddzwonimy - [email protected]
Post autor: Brząkała »
Moim zdaniem jest ok. Dają radę. U nas dali. Teraz wszędzie są dłuższe terminy niż były rok, czy dwa temu. Więcej ludzi chce mieć takie instalacje u siebie i to przekłada się też na czasy montażu. Gdzieś czytałam artykuł, że w tym roku będzie rekord pod względem oddanych do użytku instalacji PV. A sam Hymon jak dla nas nie miał aż tak długiego czasu i zrobił to całkiem sensownie. Działa i my z całości jesteśmy zadowoleni.
Post autor: Serafiń »
Opinia o nich może chyba być tylko pozytywna Ja się nie zawiodłem. Już wstępna wizyta i ocena możliwości była dla mnie bardzo pozytywna. Taki wstępny audyt. Wyliczenie zapotrzebowania bardzo trafne. Wiec wielkość instalacji była znakomicie dobrana pod potrzeby i możliwości budynku. Na szczęście mam dobre ułożenie domu w stosunku do stron świata, więc łatwo było zrobić instalację na południu. Prawdę powiedziawszy najważniejsze jest to, że instalacja generuje odpowiednią ilość energii, która przekłada się na realne oszczędności. I tak jest w tym przypadku. Czy coś jeszcze ma znaczenie?
Post autor: KrajewskiŻ »
A moze jednak coś krajowego? Jest taka firma jak JBGPV, która sama produkuje moduły montowane na dachu. Również je montuje. Plusem jest to, że ekipy doskonale znają to, co montują, a projektanci sa wstanie więcej wyciągnąć z całej instalacji. Moim zdaniem to bardziej optymalne rozwiązanie, niż branie firmy, która tylko montuje moduły kogoś innego.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski
- ↳ HOT plotki - Gwiazdy - Influencerzy