Fizjoterapia, jaka szkoła?
Wszystko o kursach i szkoleniach wartych uwagi!
- maksik
Fizjoterapia, jaka szkoła?
Jaka uczelnia ma prócz http://mum.edu.pl/studia-jednolite-magi ... joterapia/ kierunek fizjoterapii? Czy ktoś może studiuje w Mazowieckiej Uczelni Medycznej, lub studiował i może podzielić się opinią? Jaką uczelnie z tym kierunkiem warto jeszcze barać pod uwagę?
- reiva
Re: Fizjoterapia, jaka szkoła?
nie znajdziesz lepszej uczelni niz MUM własnie
ja jestem jestem absolwentką tej uczelni więc wiem co mówię
super wykładowcy, bardzo ciekawe zajęcia, dużo praktyki, bogate zaplecze dydaktyczne. Można się sporo nauczyć 

- Kamilka
Bez względu na to, jaką szkołę skończycie, zapewne będziecie chcieli w następnej kolejności otworzyć swój własny gabinet do przyjmowania pacjentów. Przyda się Wam w nim między innymi program do gabinetu fizjoterapii RSQ Physio, który ułatwi Wam rejestrację oraz prowadzenie dokumentacji medycznej 

- BiankaIniar
- Kontakt:
Post autor: BiankaIniar »
Na co dzień z kolei może się przydać plecak skórzany i takie dzisiaj są bardzo modne. Można dopasować go do swoich upodobań i stylu. Torebka nie zawsze jest tak wygodna, więc opłaca się spojrzeć na tego typu produkty. Doskonale się sprawdzi plecak do pracy czy szkoły.
Warszawa gim44.edu.pl
Post autor: wieśka »
Moja uczelnia, Bydgoska Szkoła Wyższa ma właśnie taki kierunek, może przejrzysz opinie? Wiem, że mają dobre, a ja także mogę Ci powiedzieć z własnego doświadczenia, że to jedna z lepszych placówek. Ogólnie jestem po zarządzaniu, ale zastanawiam się nad czymś dodatkowym. To byłoby coś, prawda?
- kasiakowa06
Post autor: kasiakowa06 »
reiva pisze: ↑17 wrz 2020, 18:27 nie znajdziesz lepszej uczelni niz MUM własnieja jestem jestem absolwentką tej uczelni więc wiem co mówię
super wykładowcy, bardzo ciekawe zajęcia, dużo praktyki, bogate zaplecze dydaktyczne. Można się sporo nauczyć
![]()
Nie kojarzę tej uczelni

Post autor: Łunia »
Też skończyłam studia na kierunku fizjoterapia. Brałam pod uwagę różne uczelnie, ale w końcu trafiło na katowicki AWF i wydaje mi się, że to była dobra decyzja, bo naprawdę sporo się nauczyłam. Ale pomimo tego, że dyplom odebrałam już jakiś czas temu, nadal się doszkalam, niedługo wybieram się do Krakowa na szkolenie z metody BeBo https://www.beckenboden.com/pl/ chciałam zrobić je już wcześniej, ale niestety pandemia trochę pokrzyżowała mi plany.
Post autor: wóczek »
Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym poradzicie. Ogólnie to może i dowiecie się, jak badanie fizjoterapeutyczne wygląda i co musi zawierać, ale wydaje mi się, że jednak dodatkowo powinniście pomyśleć o tym, żeby jednak postarać się i więcej powiedzieć w kwestii zdrowia. Co wy na to? Czy macie ogólnie do tego jakieś informacje?
- kasiakowa06
Ja studiowałam i bardzo Ci polecam - fizykoterapia na wysokim poziomiemaksik pisze: ↑18 maja 2020, 14:08 Jaka uczelnia ma prócz mum.edu.pl/studia-jednolite-magisterskie-fizjoterapia/ kierunek fizjoterapii? Czy ktoś może studiuje w Mazowieckiej Uczelni Medycznej, lub studiował i może podzielić się opinią? Jaką uczelnie z tym kierunkiem warto jeszcze barać pod uwagę?

- kasiakowa06
Fizjoterapia to bardzo szeroka kwestia. Ja mam swojego fizjo, speca dla sportowców, bo trenuję koszykówkę. Mogę polecić Pana Tomka z https://fizjoterapiaisport.pl/uslugi/terapia-ruchem/wóczek pisze: ↑25 sie 2021, 17:03 Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym poradzicie. Ogólnie to może i dowiecie się, jak rsqphysio.com/post/wzorowa-dokumentacja-w-gabinecie-fizjoterapeuty badanie fizjoterapeutyczne wygląda i co musi zawierać, ale wydaje mi się, że jednak dodatkowo powinniście pomyśleć o tym, żeby jednak postarać się i więcej powiedzieć w kwestii zdrowia. Co wy na to? Czy macie ogólnie do tego jakieś informacje?

Post autor: grażynka1 »
A gdzie najlepiej kupować podręczniki do takiej szkoły? Zastanawiam się nad tym bo niedługo rozpoczynam edukację. Widziałam, że księgarnia PZWL ma bardzo dużą ofertę jeśli chodzi o podręczniki. Są to między innymi książki takie jak zofia ignasiak anatomia układu ruchu: https://pzwl.pl/Anatomia-ukladu-ruchu,4901255,p.html . Mieliście okazję robić u nich zakupy online?
Post autor: łucja1 »
A gdzie najlepiej kupować podręczniki do takiej szkoły? Zastanawiam się nad tym bo niedługo rozpoczynam edukację. Widziałam, że księgarnia PZWL ma bardzo dużą ofertę jeśli chodzi o podręczniki. Są to między innymi książki takie jak zofia ignasiak anatomia układu ruchu: https://pzwl.pl/Anatomia-ukladu-ruchu,4901255,p.html . Mieliście okazję robić u nich zakupy online?
Post autor: garna »
wspomniana wyżej MUM jakiś czas temu zmieniła nazwę i teraz działają jako Warszawska Akademia Medyczna
poziom nadal ten sam, bardzo wysoki. to jedna z lepszych uczelni medycznych w kraju, mają wieloletnie doświadczenie w kształceniu medyków.

Wróć do „Kursy, szkolenia, dokształcanie”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski