Przedszkole z angielskim
Gdzie warto się doszkalać? Jak znaleźć najlepszych specjalistów i nauczycieli? Ile czasu trzeba poświęcić na naukę? Podpowiadamy, jakie szkoły językowe wybrać.
- Merssa
Przedszkole z angielskim
Ostatnio usłyszałam o przedszkolach gdzie uczy się dzieci, oczywiście w odpowiedniej formie jest ta nauka, angielskiego. Pomyślałam, że w sumie czemu nie, może i sama zapisałabym moją córeczkę do takiego. W okolicy mam najbliżej Te Vizje Wawer. Myślicie, że to dobry pomysł?
Re: Przedszkole z angielskim
Post autor: Mątka »
Im wcześniej tym lepiej. Tzn. nie wiem czy jest jakaś dolna granica, no ale myślę, że przedszkole to właśnie dobry czas na to żeby zacząć oswajać dziecko z językiem angielskim. Ja bym w sumie nie zastanawiała się tylko zapisała tu dziecko. Podejrzewam, że w podstawówce będzie błyszczeć na angielskim.
- Omamin
Nie mam z tym doświadczenia, mam już starsze dzieci, no ale widzę jak te chcą uczyć się języków i jak to będzie im potrzebne w przyszłości. Jakbym miała opcje drugi raz wybierać to pewnie zdecydowałabym się na takie przedszkole. Wygląda to super muszę przyznać.
Post autor: Michaś »
Jak masz w pobliżu Te Vizje Wawer to nawet się nie zastanawiaj. Będziesz zadowolona tak jak ja i wiele innych rodziców, z którymi nie raz już na temat tej szkoły rozmawiałem. Ogólne podejście do nauki, zabawy i rozwoju dzieci jest tu super. Udaje się też zorganizować zajęcia na świeżym powietrzu.
Post autor: łapka »
Może spróbuj dziecku kupić zestaw fiszek, dzięki któremu będzie mogło zapamiętać dużo więcej niżeli suchy tekst czy ustnie przekazywane zwroty. Świetne ceny znajdziesz w tej księgarni: https://www.taniaksiazka.pl/planeta-now ... 23347.html . Zawsze kupuję tam podręczniki dzieciom, czy trochę beletrystyki dla mamusi
. Wyróżniają ich świetne ceny oraz szeroki wachlarz ofertowy. Polecam!

- Elganza
Przy nauce angielskiego są różne pomoce, no ale właśnie to jaką wybierzecie szkołę, w tym przypadku przedszkole, będzie najważniejsze oczywiście. Te prywatne, już z nakierowaniem na angielski to bardzo dobra opcja. Te Vizja jest takim przedszkolem, syn tu chodził i dużo się nauczył.
Post autor: JagodaŻ »
Niedawno przeprowadziliśmy się do Sosnowca i mieliśmy mały problem z wyborem dla dziecka przedszkola. Dobrze, że znajoma, która od kilku lat tam mieszka własnie tam doradziła mi zapisać dziecko do tego przedszkola ELFIK https://www.elfik.pl/#. Synek chodzi już tam od tygodnia i jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni.
Post autor: piluś809 »
Angielski jest wazny,ale rowniez wazna jest matemtyka. Zalezy mi na tym,by moje dziecko poprawnie sie rozwijało i uczyło się poprzez zabawe. https://www.wioski.co/blog/matematyka Co o tym sądzicie? Jak rozwijają się wasze dzieci? Moje dzieci w tymr oku będą szły do wioski bliskosci, mam nadzieje,ze beda sie piknie rozwijac.Elganza pisze: ↑19 sie 2021, 7:22 Przy nauce angielskiego są różne pomoce, no ale właśnie to jaką wybierzecie szkołę, w tym przypadku przedszkole, będzie najważniejsze oczywiście. Te prywatne, już z nakierowaniem na angielski to bardzo dobra opcja. Te Vizja jest takim przedszkolem, syn tu chodził i dużo się nauczył.
Post autor: łuk456 »
Takie przedszkole to świetna opcjapiluś809 pisze: ↑07 lis 2021, 3:24Angielski jest wazny,ale rowniez wazna jest matemtyka. Zalezy mi na tym,by moje dziecko poprawnie sie rozwijało i uczyło się poprzez zabawe. _______________ Co o tym sądzicie? Jak rozwijają się wasze dzieci? Moje dzieci w tymr oku będą szły do wioski bliskosci, mam nadzieje,ze beda sie piknie rozwijac.Elganza pisze: ↑19 sie 2021, 7:22 Przy nauce angielskiego są różne pomoce, no ale właśnie to jaką wybierzecie szkołę, w tym przypadku przedszkole, będzie najważniejsze oczywiście. Te prywatne, już z nakierowaniem na angielski to bardzo dobra opcja. Te Vizja jest takim przedszkolem, syn tu chodził i dużo się nauczył.
Post autor: Kasieńka »
Coraz więcej jest takich przedszkoli, w których od najmłodszych lat kształci się język. Jeśli można dać dziecku pewną przewagę i dobry start, to czemu nie
Pamiętajmy jednak, że sama nauka angielskiego to nie wszystko i jest kolosalnie ważne, jak dziecko będzie się tam czuć! O tym przedszkolu o którym rozmawiamy akurat nie słyszałam, więc się nie wypowiem, ale u mnie robiliśmy z małym kilka podejść, bardzo ciężko przychodziła mu aklimatyzacja. Warto przeczytać wpis https://zabawkaiwyprawka.pl/blog/post/d ... rzedszkola i postępować świadomie. Dziecko nam za to podziękuje : )

Post autor: Basia.a »
Przedszkole w którym dzieci będą się uczyć języków moim zdaniem jest super wyborem. Dzieci w tym wieku bardzo szybko przyswajają wiedzę i jest to idealny czas na naukę języków. My zdecydowaliśmy się na wybór przedszkola prywatnego Te Vizja Okopowa i jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyboru. Dzieciaki uczą się przede wszystkim przez zabawę, przez co nauka jest jeszcze bardziej owocna, a dzieci chętnie biorą w tym udział. Te Vizja w naszym przypadku była strzałem w 10!
Post autor: lena11 »
Osobiście uważam, że przedszkole prywatne jest bardzo dobrym wyborem. My byliśmy na dniach otwartych w wielu przedszkolach, zarówno prywatnych jak i publicznych i najbardziej spodobało nam się w Te Vizji Wawer. Panie przedszkolanki są bardzo sympatyczne, mają świetne podejście do dzieci i potrafią zorganizować wszystko tak żeby był czas i na zabawę i na naukę, która swoją drogą odbywa się przez zabawę i dzieci chętniej biorą w tym udział. Polecamy Te Vizję z całego serca.
- saszka
A czy ktoś z was ma namiar na przedszkole w Warszawie, ale terapeutyczne? Mnie póki co, udalo się znaleźć namiar na http://www.centrum-terapii.pl/przedszko ... peutyczne/ Jeśli macie więc jakieś opinie na temat tego miejsca - będę wdzięczna za podzielenie się.
Wróć do „Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski