Myślicie, że warto zainwestować w takie okna pasywne?
Podobno to dobry sposób na oszczędność w domu.
Tutaj https://www.internorm.com/pl-pl/porady/ ... pasywnego/ widziałam coś takiego.
Może ktoś z was miał z nimi coś więcej do czynienia?
Chętnie dowiem się czegoś więcej.
Warto postawić na okna pasywne?
Lubisz swój dom? Pasjonujesz się aranżacją wnętrz? Znasz triki, którymi chcesz się podzielić? Napisz o tym!
- celebrytka
- Tolisso
Re: Warto postawić na okna pasywne?
Jeśli o okna chodzi to skontaktuj się ze specjalistami w tej dziedzinie, bo oni najlepiej pomogą dobrać odpowiednie. Taką firmą jest sklep Nowe Okna z Warszawy http://noweokna.pl/. Mają w sprzedaży bardzo dobre okna firmy Drutex i możesz u nich kupić zarówno takie z pcv, drewniane, jak i drewniano-aluminiowe, a także w systemach przesuwnych, a nawet takie, dzięki którym można wpuścić więcej światła. Ponadto doradzą, zrobią pomiary, a jeśli trzeba zamontują.
- arielka
Brat buduje dom pasywny. Kupili z Oknoplast model Winergetic Premium Passive bo ich znajomy, który zarządza budową doradził im, że to są najlepsze okna pasywne. Zastosowano w nich baterię termiczną spaceblock z wykorzystaniem aerożelu i pianki poliuretanowej dzięki czemu okna mają świetne parametry termoizolacyjne, a to w budownictwie pasywnym jest mega ważne. My w przyszłym roku wymieniamy okna w naszym mieszkaniu i też postawimy na Oknoplast.
- inna
Jeśli nadal nie wybrałeś żadnych okien zobacz gdzie kupić okna. My z mężem ostatnio znaleźliśmy okna wysokiej jakości od polskiego producenta. Chyba sie na nie zdecydujemy. Nie wiemy tylko czy wybrać okna PCV czy aluminiowe. Jak myślicie?
- Katana
Mi przyjaciółka poleciła firmę http://budtrans.com/ i to u nich zdecydowałam się na okna aluminiowe Schüco, które doskonale dopasowali mi do moich potrzeb i całego domu. Okna są szczelne a do tego niezwykle modne, stanowią świetny element dekoracyjny. Są solidne i od wielu lat działają bez zarzutów. Dobrze izolują od letniego upału i chronią przed zimowymi mrozami. Koniecznie sprawdź ich ofertę, jeśli szukasz niezawodnych okien do swojego domu
- emkaa922
No jeśli mogę Wam coś podpowiedzieć, to jedne z lepszych opinii posiada firma Drutex i ich okna PCV. Doskonale znam informacje na ich temat, ponieważ również szukam okjien do swojego domu. Mam nadzieję, że będę zadowolona tak, jak inni, ponieważ cenię sobie dobrą jakość.
- ulka55
Moim zdaniem warto. Ta technologia cieszy się bardzo dużą popularnością. Jeśli jeszcze nie wybrałeś okien zajrzyj na petecki.eu. Firma ta jest polskim producentem okien i drzwi. Ma szeroki asortyment i konkurencyjne ceny. Myślę, że warto zapoznać się z ofertą.
- Zafira25
Jak dla mnie to bardzo fajna opcja. Co więcej, dodatkowo chętnie postawiłabym także na takie rozwiązanie http://sonte-poland.pl/realizacje.html . Folia Sonte znajdzie zastosowania w wielu pomieszczeniach zarówno w mieszkaniu, jak i biurze. Przy czym możemy nią sterować i wybraniem momencie stanie się ona przezroczysta bądź wręcz przeciwnie:).
Wróć do „DOM - urządzanie wnętrz - dekoracje, tekstylia, ozdoby”
Przejdź do
- Forum
- ↳ Porady - pytania i odpowiedzi
- ↳ Filozofia życiowa
- ↳ Cytaty
- ↳ Edukacja - szkoły językowe, edukacja szkolna
- ↳ Jakie znasz języki
- ↳ Kursy, szkolenia, dokształcanie
- ↳ Tłumaczenia
- ↳ Newsy ze świata
- ↳ Newsy z Polski