Warto postawić na okna pasywne?

Lubisz swój dom? Pasjonujesz się aranżacją wnętrz? Znasz triki, którymi chcesz się podzielić? Napisz o tym!
Awatar użytkownika
celebrytka

Warto postawić na okna pasywne?

Post autor: celebrytka »

Myślicie, że warto zainwestować w takie okna pasywne?
Podobno to dobry sposób na oszczędność w domu.
Tutaj https://www.internorm.com/pl-pl/porady/ ... pasywnego/ widziałam coś takiego.
Może ktoś z was miał z nimi coś więcej do czynienia?
Chętnie dowiem się czegoś więcej.
Awatar użytkownika
Kalia

Re: Warto postawić na okna pasywne?

Post autor: Kalia »

Myślę że tak:) Każdy krok ku oszczędności jest ważny:)
Awatar użytkownika
Tolisso

Post autor: Tolisso »

Jeśli o okna chodzi to skontaktuj się ze specjalistami w tej dziedzinie, bo oni najlepiej pomogą dobrać odpowiednie. Taką firmą jest sklep Nowe Okna z Warszawy http://noweokna.pl/. Mają w sprzedaży bardzo dobre okna firmy Drutex i możesz u nich kupić zarówno takie z pcv, drewniane, jak i drewniano-aluminiowe, a także w systemach przesuwnych, a nawet takie, dzięki którym można wpuścić więcej światła. Ponadto doradzą, zrobią pomiary, a jeśli trzeba zamontują.
Awatar użytkownika
arielka

Post autor: arielka »

Brat buduje dom pasywny. Kupili z Oknoplast model Winergetic Premium Passive bo ich znajomy, który zarządza budową doradził im, że to są najlepsze okna pasywne. Zastosowano w nich baterię termiczną spaceblock z wykorzystaniem aerożelu i pianki poliuretanowej dzięki czemu okna mają świetne parametry termoizolacyjne, a to w budownictwie pasywnym jest mega ważne. My w przyszłym roku wymieniamy okna w naszym mieszkaniu i też postawimy na Oknoplast.
Awatar użytkownika
inna

Post autor: inna »

Jeśli nadal nie wybrałeś żadnych okien zobacz gdzie kupić okna. My z mężem ostatnio znaleźliśmy okna wysokiej jakości od polskiego producenta. Chyba sie na nie zdecydujemy. Nie wiemy tylko czy wybrać okna PCV czy aluminiowe. Jak myślicie?
Awatar użytkownika
Katana

Post autor: Katana »

Mi przyjaciółka poleciła firmę http://budtrans.com/ i to u nich zdecydowałam się na okna aluminiowe Schüco, które doskonale dopasowali mi do moich potrzeb i całego domu. Okna są szczelne a do tego niezwykle modne, stanowią świetny element dekoracyjny. Są solidne i od wielu lat działają bez zarzutów. Dobrze izolują od letniego upału i chronią przed zimowymi mrozami. Koniecznie sprawdź ich ofertę, jeśli szukasz niezawodnych okien do swojego domu :)
Awatar użytkownika
emkaa922

Post autor: emkaa922 »

No jeśli mogę Wam coś podpowiedzieć, to jedne z lepszych opinii posiada firma Drutex i ich okna PCV. Doskonale znam informacje na ich temat, ponieważ również szukam okjien do swojego domu. Mam nadzieję, że będę zadowolona tak, jak inni, ponieważ cenię sobie dobrą jakość.
Awatar użytkownika
ulka55

Post autor: ulka55 »

Moim zdaniem warto. Ta technologia cieszy się bardzo dużą popularnością. Jeśli jeszcze nie wybrałeś okien zajrzyj na petecki.eu. Firma ta jest polskim producentem okien i drzwi. Ma szeroki asortyment i konkurencyjne ceny. Myślę, że warto zapoznać się z ofertą.
Awatar użytkownika
Zafira25

Post autor: Zafira25 »

Jak dla mnie to bardzo fajna opcja. Co więcej, dodatkowo chętnie postawiłabym także na takie rozwiązanie http://sonte-poland.pl/realizacje.html . Folia Sonte znajdzie zastosowania w wielu pomieszczeniach zarówno w mieszkaniu, jak i biurze. Przy czym możemy nią sterować i wybraniem momencie stanie się ona przezroczysta bądź wręcz przeciwnie:).
ODPOWIEDZ