Płytki imitujące beton to fajne rozwiązanie?

Lubisz swój dom? Pasjonujesz się aranżacją wnętrz? Znasz triki, którymi chcesz się podzielić? Napisz o tym!
Awatar użytkownika
celebrytka

Płytki imitujące beton to fajne rozwiązanie?

Post autor: celebrytka »

Ktoś z was zdecydował się na takie do swojego domu?
Tak się zastanawiam czy takie płytki imitujące beton to dobry wybór do każdego domu.
Tutaj https://e-remex.pl/luksusowe-panele-win ... tyl/cement znalazłam sporo fajnych podpowiedzi.
Jest tam duży wybór takich bajerów, więc można wybrać coś do właściwie każdego wnętrza i za każde pieniądze.
Jestem natomiast ciekawa opinii osób, które już z tego skorzystały - warto?
móniczka

Re: Płytki imitujące beton to fajne rozwiązanie?

Post autor: móniczka »

ja się zdecydowałam ale na panele arbiton concrete. Dla mnie lepsze rozwiązanie ponieważ są przyjemne w dotyku a mam małe dzieci i one lubią bawić się na podłodze.
Majkuś

Post autor: Majkuś »

Niby fajne, ale ja jednak wolę klasyczny beton, który dodatkowo zabezpieczony jest żywicą. Na pewno jest to trwalsze rozwiązanie, ponieważ płytki są jednak kruche i łatwo pękają, jeżeli spadnie nam na posadzkę ciężki przedmiot. Może więc lepiej rozważyć wylewkę? Cenowo chyba również powinno wyjść to znacznie lepiej.

Post autor: móniczka »

Majkuś pisze: ↑29 sty 2021, 17:23 Niby fajne, ale ja jednak wolę klasyczny beton, który dodatkowo zabezpieczony jest żywicą. Na pewno jest to trwalsze rozwiązanie, ponieważ płytki są jednak kruche i łatwo pękają, jeżeli spadnie nam na posadzkę ciężki przedmiot. Może więc lepiej rozważyć wylewkę? Cenowo chyba również powinno wyjść to znacznie lepiej.
jednak wolę panele bo są cieplejsze niż beton i to jest przewaga tych paneli arbiton czy jakiś innego producenta nad samym betonem. A z mojego doświadczenia mogę powiedzieć że wytrzymują sporo. Nie jedna rzecz spadła na nie i nie ma dziur.
Awatar użytkownika
kolka

Post autor: kolka »

To u mnie nieco inaczej, ponieważ płytki mam betonowe i przypominają wyglądem łupany kamień. Mają taką niejednorodną strukturę właśnie. Efekt dają bardzo ciekawy, a plus jest też taki, że te płytki można stosować we wnętrzach na ściany lub na zewnątrz jako elewację.
Awatar użytkownika
daro

Post autor: daro »

kolka pisze: ↑01 mar 2021, 18:13 To u mnie nieco inaczej, ponieważ płytki mam betonowe i przypominają wyglądem łupany kamień. Mają taką niejednorodną strukturę właśnie. Efekt dają bardzo ciekawy, a plus jest też taki, że te płytki można stosować we wnętrzach na ściany lub na zewnątrz jako elewację.
Hej, a możesz powiedzieć z jakiej firmy te płytki?
Awatar użytkownika
kolka

Post autor: kolka »

daro pisze: ↑03 mar 2021, 12:08
kolka pisze: ↑01 mar 2021, 18:13 To u mnie nieco inaczej, ponieważ płytki mam betonowe i przypominają wyglądem łupany kamień. Mają taką niejednorodną strukturę właśnie. Efekt dają bardzo ciekawy, a plus jest też taki, że te płytki można stosować we wnętrzach na ściany lub na zewnątrz jako elewację.
Hej, a możesz powiedzieć z jakiej firmy te płytki?
@daro pewnie, że mogę :) Takie płytki to robi firma Joniec. Naprawdę polecam, ponieważ zarówno jakościowo jak i wizualnie materiał jest naprawdę dobry.
Awatar użytkownika
tongi

Post autor: tongi »

celebrytka pisze: ↑12 lis 2020, 11:57 Ktoś z was zdecydował się na takie do swojego domu?
Tak się zastanawiam czy takie płytki imitujące beton to dobry wybór do każdego domu.
Jestem natomiast ciekawa opinii osób, które już z tego skorzystały - warto?
Jak najbardziej warto, ale nie jest to materiał do każdego wnętrza. Jest to coś bardziej surowego i nowoczesnego, więc nie nadaje się do klasycznych wnętrz. Za to takie płytki znajdziesz w sklepie https://szklanemozaiki.pl/ te większe jak i heksagonalne. :)
kłss

Post autor: kłss »

Bardzo podoba mi się taki styl płytek imitujących beton :D ale mąż woli bardziej tradycyjne rozwiązania :D wybraliśmy taki projekt domu https://www.mgprojekt.com.pl/sielanka-3 i zastanawiamy się nad takimi płytkami, oczywiście muszę go przekonać do swojego :D a Wy co o tym sadzicie?
ODPOWIEDZ